לרחלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/07/2001 | 22:51 | מאת: נטעלי

היי זו אני רשמתי לך לפני יומיים מכתב לא ענית לי. קודם כול תודה על מכתבך האחרון שרשמת לי, תגידי אייך ירגשת בצבא אותו דבר כמו שאני מרגישה או דברים ישתנו לך? לפעמים אני נורא מפחדת לדבר שלא יחשבו שאני טיפשה? אייך מתגברים על זה? או כשאני מדברת אני מרגיש דפוקה ומשעממת גם לך זה היה ?או לא? יש סיכוי שדברים ישתנו? עוד משהו שזה אני חייבת נורא נורא עזרה נגיד שאני נמצאת עם חבורת אנשים והם מדברים אני נורא מפחדת ללכת כי אני יודעת שלא היה לי מה להגיד אז תמיד אני אומרת לעצמי עדיף להתרחק מיהם וככה אני פחות ופחות מתקשרת איתם כי אין מתאי????? אוהבת ומחכה לך לתשובה החמה ממך

22/07/2001 | 23:01 | מאת: רחלי

היי, סליחה שלא עניתי. (כפי הנראה הייתי שקועה עמוק במצבי). ובכן, אני דוגמה לזה שאפשר להתגבר על חוסר ביטחון שמגיע לרצפה. נטעלי, הייתי דג - אם הייתי יכולה להגדיל את האותיות כאן, הייתי עושה זאת. הייתי ילדה -נערה-חיילת-אמא (עד לפני מס' שנים) סגורה, ביישנית, סופגת את הכל, עושה טוב לכולם ורק לעצמי רע. ולכן דברים משתנים. כתבתי לך, אם מחליטים לשנות. בעזרת טיפולים (טיפול בדמיון מודרך, טיפול פסיכולוגי (שעזר קצת) טיפול בסדנאות למיניהן) גרמו לי להפתח ולהבין שמי שלא רוצה בקרבתי הוא המפסיד. לי יש הרבה להציע - אני חכמה, אני טובה, אני יפה (את אלה שיננתי לעצמי יום ולילה) ועם הזמן ועם עזרה התגברתי על חלק מבעיותי - חוסר בטחון ודימוי עצמי נמוך. היום, אני מאוד בטוחה בעצמי (יש לי בעיות אחרות) אבל בעניין בטחון עצמי, דמוי עצמי נמוך, הרגשת נחיתות לעומת אחרים - כל אלה מאחורי ואני חושבת שגם את צריכה ללכת לטיפול, את צריכה לחזק את הבטחון העצמי שלך ולאמר לעצמך ולפעמים גם לכתוב לעצמך שאת חכמה, טובה, שיש לך על מה לשוחח, שיש לך מה להציע. נטעלי, את יודעת, אתן לך דוגמה, אם את נמצאת בחברת אנשים ויש נושא נאמר שלא ממש מעניין אותך, את תמיד יכולה להחליף נושא. לנושא שכן מעניין אותך, הצבא, הלימודים, המתנה האחרונה שקנית לחברה, מסיבת ההפתעה הקרובה וכו'. (רק דוגמה). אפשר להתאמן על זה (מנסיון). ואני כאן איתך, לשמש לך מראה - להראות לך שאפשר להתגבר. (על זה - לפחות). רחלי

22/07/2001 | 23:06 | מאת: רחלי

נטעלי, קראתי את הדברים שכתבת ליעלי ואני רוצה להגיב. את יודעת, לפעמים גם כשאין מה לומר זה משהו ומשהו גדול - השתיקות יכולות להביא לצחוק גדול וכך לקרב אותך ואת חברתך או מי שלא תיהיה/יהיה לידך. זה נחמד ומעודד. כך גם (אחרי המבוכה) תפתחי ותספרי על עצמך וגם זו שלידך. בהצלחה בגיוס. בוודאי אראה אותך כאן. עוד. רחלי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית