פסיכואנליזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/07/2001 | 21:29 | מאת: אופיר

למה בטיפול של פסיכואנליזה מפסיקים את המטופל אחרי זמן מסויים, בנקודה מסויימת? מי רשאי לטפל בפסיכואנליזה? איפה לומדים את זה?תודה

22/07/2001 | 23:20 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אופיר שלום האם תוכל להסביר את שאלתך לגבי הפסקת המטופל? אולי אתה מתכוון לטיפול לאקניאני שבו הפגישה הטיפולית מופסקת על ידי המטפל כשהיא מגיעה לדעתו לשיאה. פסיכואנליזה מועברת על ידי פסיכואנליטיקאים שהוכשרו במכון פסיכואנליטי. עד כה בארץ פעל המכון בירושלים והשנה קם לו מתחרה תל-אביבי שעדין לא הוציא מטפלים לשטח. למעשה אין לגבי זה חוק וכל איש טיפול מורשה יכול לטפל בגישה פסיכואנליטית, גם אם לא עבר הכשרה מסורתית. מדובר בסה"כ בגישה שהתפיסה הכללית שלה מאוד מקובלת, אבל ביצוע פורמלי של אנליזה הוא נדיר למדי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית