מפחדת מהמוות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/07/2001 | 08:48 | מאת: hila

בוקר טוב לכולם! אני עדיין מתלבטת אם להעלות את הנושא הזה בפורום, אבל אני צריכה עצה (ואחת טובה) איך להתמודד עם המצב. עד כמה שזכור לי בפעם הראשונה שהתחלתי לחשוב על זה הייתי כבת 9: חלמתי חלום על המוות ולא יכלתי להירדם כל הלילה. עם הזמן הייתי חושבת על הנושא הזה פחות ופחות וישנה יותר ויותר. כשסבתי ז"ל , נפטרה לפני כ-6 שנים, הסיוטים החלו לחזור ואחרי כמה זמן שוב פסקו. לאחרונה איני מצליחה להירדם טוב בלילה עקב המחשבות על המוות. זה דבר שמפחיד אותי כבר שנים ואיני יודעת כיצד להתמודד איתו..... בתודה מראש...

22/07/2001 | 10:33 | מאת: יעל

אולי אם תחשבי על זה שהמות זה לא סוף פסוק, אלא העברת חיים מצורה לצורה, תוכלי להירגע. כל הסיאנסים מוכיחים, שיש חיים אחרי המות . השאלה היא - איזה חיים?

22/07/2001 | 10:46 | מאת: adi

הילה, מוות הוא חלק מהחיים. כך צריך להתייחס לזה. עדי

22/07/2001 | 11:04 | מאת: hila

אני מודה לכן על כל זה, באמת. הבעיה היא שאני כבר חשבתי על הקטע של פאראפסיכולוגיה, ניסיתי לקחת את זה כחלק מהחיים, ועדיין לא פוסקות המחשבות בראשי. אני פשוט מפחדת מזה ועצם המחשבה שזה יקרה במוקדם או במאוחר מפריעה לי לישון. קשה לי לקבל את זה שבסופו של דבר לכל אחד זה יקרה. אני פשוט מנסה למצוא דרך כלשהי, או יותר נכון שיטה שתעזור לי להפסיק לפחד ממשהו שקרה ויקרה לכל אחד מאיתנו.

22/07/2001 | 17:21 | מאת: איתי

אני לא יודע מה הרקע הדתי שלך, אך לפעמים זה עוזר להאמין בכוח עליון(אלוקים לצורך העניין), ולנסות בצורה רוחנית לבטוח בו. ולהאמין שהתוכנית שלו לגבינו היא טובה. אולי הקץ שלנו זה התחלה של דבר טוב יותר. בנוםף הייתי מציע לך לקרוא םפרים שעוסקים בנושא, אין םפק שזה יתן לך פרספקטיבה שונה על החיים.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית