טיפול נפשי ע"י, הורה/בוגר/ילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/07/2001 | 14:12 | מאת: עמית מירושלים

אנשי מקצוע יקרים, ואחרים אשר יודעים... האם ידוע לכם על שיטת הטיפול בעזרת ניתוח אישיות של - הורה/בוגר/ילד זה נקרא לפעמים ניתוח - עיסקתי או תרפי - טרנזקשן, אני מאוד מעוניין לשמוע על זה, ללמוד על זה, ולהתנסות בזה, תודה עמית,

21/07/2001 | 08:02 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, "משחקיהם של בני אדם" ו "אני בסדר אתה בסדר" הם שני הספרים הבסיסיים. כל ספרייה, או כל חנות גדולה תוציא אותם מיד מהמדף. ההוגה של הגישה הוא אריק ברן, וחיפוש ממוחשב על שמו יפנה אותך לאן שצריך, דהיינו כתבים אקדמאיים וסדנאיים רבים אחרים. כללית, מנסיוני, הגישה היא כמו יין טוב: מתאימה לרבים, וככל שאני משתמש בה - יישומה משתבח עם הזמן. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

21/07/2001 | 15:48 | מאת: עמית מירושלים

ד"ר אברהם. אני מאוד מעוניין לשמוע על כך עוד, קראתי את שני הספרים הללו לפני מספר חודשים, והשיטה מאוד מצאה חן בעיני, למרות זאת יש מספר נקודות שאינן ברורות לי, אשמח אם תעזור לי, או שתפנה אותי לאיש מקצוע בירושלים. חיפשתי קישורים בערך אריך ברן ולא מצאתי. למשל נקודה שאינה ברורה לי, כאשר אני מנסה לנתח את ההתנהגות שלי, כאשר אני מאוד כועס, ויוצא עם אמירה כעוסה וביקורתית על אדם אחר, הרי אני כועס מתוך הילד הלא בסדר שלי, אבל האמירה היא של הורה ביקורתי וצדקן, אז איך לנתח את זה, כהבעה של ההורה שלי, או של הילד שבי. תודה עמית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית