מחלה פסיכוסומטית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/07/2001 | 14:04 | מאת: שולי

בת 38 סובלת מדי שנתיים מבעיות עיכול כאבי בטן וגב שילשולים וחום נאלצת אפילו לנטול משכחי כאב בחוסר תיפקוד מוחלט. התופעות החלו באופן פתאומי ללא קשר למצב נפשי קיצוני כל שהוא, לפני כן בריאה לחלוטין. למרות שעברתי בדיקות מקיפות והייתי אצל רופאים רבים לא נמצא ממצא ממשי (חוץ מבעיות בבלוטה במוח), הרופאים, כמעט כולם לאחר מספר בדיקות שהם עורכים לי רומזים לי או אומרים לי מפורשות כי זוהי מחלה פסיכוסומטית. יש לציין כי עם פרוץ המחלה הייתי אדם שמח וכיום לאור המצב אני שרוייה בדיכאון עמוק. שאלתי: האם לאור הסיפור נראה אפשרי כי מדובר ב"מחלה פסיכוסומטית"? והאם להמשיך להבדק עד למציאת דיאגנוזה או להרפות מהחיפוש? בתודה.

20/07/2001 | 16:30 | מאת: טלי וינברגר

שולי שלום רב, לדעתי ראשית עליך להמשיך את הבירור הרפואי. במקביל אני ממליצה בחום להתחיל טיפול פסיכותרפויטי. גם אם המחלה היא "פסיכוסומטית" וגם אם לא, ללא ספק שטיפול יוכל לסייע לך בהתמודדות הנפשית עם המצב הנפשי, וייתכן שבעזרת הטיפול תוכלי גם להרגיש טוב יותר פיזית. כלומר, אם לסכם את תשובתי, אזי מדובר בשילוב של המשך הבירור הרפואי, ובמקביל אליו, ללכת לטיפול פסיכותרפויטי. בהצלחה, ושתיהי בריאה, טלי פרידמן

20/07/2001 | 16:34 | מאת: שרון

האם ניסית לקבל אבחון גם מנטורופת? לפעמים יש להם תשובות לבעיות שהרפואה הקונבנציונלית לא מוצאת להן פתרון. לקשור מיחושים למצבים נפשיים תמיד אפשר, כי גוף ורגש פועלים בסנכרון ומשפיעים האחד על תפקוד השני. חבל שאיכות חייך נפגמת. לכי ונסי אולי תופתעי לטובה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית