לכל הסובלים מבעיות אכילה!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/07/2001 | 18:12 | מאת: אחת

שלום לכל מי שזה מעניין אותו! אני קוראת כאן בפורום המון דיונים בהפרעות אכילה למיניהן. ואין לי ספק, שכל אותם אנשים, שמרגישים - בצדק או לא - שהם שמנים מדי, ונוקטים כל מיני דרכים-לא-דרכים לרדת במשקל ולהיות רזים בכל מחיר - סובלים סבל בל יתואר. לכן, התעורר בי צורך עמוק להציג צד אחר של המטבע, שבוודאי לא יפתור את הבעיות בן-יום, אבל אולי קצת ינחם ויתן חומר למחשבה. אז המסר שאני רוצה להעביר הוא - שגם להיות רזה זה בכלל לא כיף!!!!!!!!!! קשה להאמין? אולי, אבל זאת עובדה! ואני יודעת מה שאני אומרת, במשך כל שנות ילדותי ונעורי הייתי רזה כמו גפרור, ושוב - זה היה רחוק מלהיות כיף!!!!!!!!!!!!! הילדים לועגים לרזים לא פחות מאשר לשמנים, ומדביקים להם כינויי גנאי שמתיחסים לרזון שלהם בדיוק כמו שמדביקים כינויי גנאי לשמנים. למצוא בגדים מתאימים בחנות - זוהי גם כן קריעת ים סוף, ובגיל 15 לא ממש מתחשק לך ללבוש בגדים של ילדה בת 10. וכשמוכרת החזיות אומרת לך בציניות בגיל 20 שיש לך ציצי של ילדה בת 12 - זה גם כן רחוק מלהיות משעשע... ובכלל, האנשים עם ההערות שלהם - כל האנשים, לא רק ילדים - מסוגלים לגרום לך לרצות פשוט ללכת לישון ולא להתעורר יותר! נשמע מוגזם? אולי, למי שלא התנסה בזה. אנשים שהכרת רק לפני חמש דקות, שספק אם כבר קלטו את השם שלך - כבר מרשים לעצמם להעיר לך - "אוי, כמה שאת רזה", ו"למה את כל כך רזה?" - ובפירוש, בפירוש לא כמחמאה. ועוד משהו: בשעת לחץ - שלא כמו האנשים השמנים - האנשים הרזים מאבדים את התיאבון. וזה לא שסתם לא מתחשק לאכול באותו הרגע. זה הרבה יותר: זה בחילות ולחץ בבטן ובחזה ובגרון, ומכאן ועד להתקף חרדה - נושא שגם הוא מוכר לרבים כאן בפורום - הדרך קצרה ביותר. ולסיום - רק עוד משהו קטן: הקטע הזה של "רזה הוא יפה" - הוא עניין של אופנה של השנים האחרונות (ו-כן, בתקופה שאני הייתי רזה הרזון דווקא לא היה באופנה). בדיעבד, התברר שהאופנה הזאת היא הרת אסון, היא גרמה לבחורות רבות, מתוך רצון לחקות את המודל המפוקפק הזה - להיגרר לאנורקסיה, בולימיה, ומי יודע מה עוד... אבל גם בלי התוצאות הטרגיות האלה של האופנה - אני אומרת - ואני יודעת שקל לדבר יותר מלעשות - ובכל זאת: למה להיות עבד של האופנה, לבטל את עצמכם בפניה, ללכת כמו עדר אחרי מישהו שהחליט באופן שרירותי שמהיום כולם צריכים להיראות כמו גפרורים? למה שלא נהיה כל אחד הוא עצמו, מה שהוא רוצה ואוהב באמת? איך אומרים? - "ותחשבו על זה"... האם עזרתי למישהו? כל טוב לכולם! אחת

19/07/2001 | 18:16 | מאת: adi

אחת שלום, 1. כל אחד רוצה את מה שאין לו. 2. גם הרופאים "אשמים", כי שומן זה מקור לבעיות. עדי

19/07/2001 | 18:45 | מאת: אחת

מסכימה בהחלט! אחת

19/07/2001 | 18:18 | מאת: .....

עם כל הכבוד....... זה לא זה.

19/07/2001 | 18:45 | מאת: אחת

היי ........! אשמח אם תפרט/י יותר! אחת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית