הפרעות בשינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/07/2001 | 10:50 | מאת: ללא שם

לאחרונה ביתי בת השנה וחצי מתעוררת מספר פעמים בלילה ללא סיבה נראית לעין ואינה מוכנה לחזור לישון אלא אם נשארים איתה יכול להיות שיש לה סיוטים??

19/07/2001 | 15:27 | מאת: רוית ניסן

שלום. האם קרה שינוי כשלהו בסביבה הקרובה? האם היה מעבר, הריון, לידה או משהו אחר? האם היא אוכלת כרגיל, משחקת, נפרדת- או שמא גם בתחומים אלה חל שינוי? בדרך כלל עד גיל שנתיים לא ידוע על חלומות או בעותי לילה. לפני גיל שנתיים קורה שתינוקות מתעוררים בלילה ובוכים שלא מתוך מצוקה גופנית, רעב או רטיבות. הסיבה לרוב היא רעש כלשהו מן הסביבה. לכן חשוב לנסות ולהבין את הסיבה להתעוררות, ולכן שאלתי גם לגבי התחומים האחרים. אשמח לקרוא את תשובתך. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית