סיוטים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/07/2001 | 10:09 | מאת: אנונימית

שלום... לפני כשבוע החבר שלי אמר שהוא כנראה רוצה להפרד ממני. הוא שינה את דעתו שוב ושוב והיה מבולבל, ודבר זה גרם לי גם לבלבול רב וגם לפחד שהוא יעזוב אותי, כי אנחנו ביחד המון זמן ואני לא רוצה שנפרד. הבעיה היא, שמאותו יום שהוא אמר לי זאת, יש לי סיוטים בלילה בקשר אליו - בד"כ חלומות שמנסים לפגוע בי, ובד"כ במצב כזה הייתי קוראת לו והוא היה בא, אך הוא לא בא. דבר זה מטריד אותי מאוד שכן אני מתעוררת מסיוט ומפחדת לישון חזרה. האם אפשר למנוע סיוטים? איך? תודה

20/07/2001 | 00:46 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אנונימית שלום השינה בלילה מושפעות מאירועים המתרחשים במהלך היום. מאחר ואת מוטרדת ההשפעה על השינה אינה מפתיעה. ההתמודדות היא בשתי רמות. ראשית, לתת לזמן לעשות את שלו. במידה ומצב הלחץ בעירות ירד, גם השינה תחזור לקדמותה. ברמה השניה, במידה ואת נמצאת במצב לחץ כעת יתכן שאת זקוקה לייעוץ, לא רק לגבי הלילה, אלא לגבי מצב הלחץ בכללותו. אם תטפלי במקור הלחץ איכות החיים בעירות ובשינה תשתפר. לילה טוב ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית