מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/07/2001 | 01:40 | מאת: שירן

לדקטור שלום רב! אני בת 13.5 קוראים לי שירן, לאמא שלי יש מאניה דיפרסיה שהתפרצה פעם 1 לפני שנתיים ועכשיו זה חזר שוב והיא לא אושפזה בעבר. האם אפשר לקצר או למנוע את התופעה על ידי אישפוז כפוי? מה דעתך? אודה לך אם תענה לי בהקדם? רציתי להוסיף שאני ואמא גרות לבד די רחוק מהמשפחה, והאם יש מ'ס טלפון להתיעמות נוספת, אודה לך אם תשלך לי? תודה מראש

19/07/2001 | 12:42 | מאת: adi

שירן שלום, לפי מה שאני יודעת, אפשר לאשפז אותה אישפוז כפוי רק אם היא מהווה נזק לעצמה או לחברה. יכול להיות שאני לא יודעת נכון. האם אימא מטופלת אצל פסיכיאטר או פסיכולוג? עדי

19/07/2001 | 15:22 | מאת: שירן

עדי שלום! אמא שלי הייתה מתופלת אצל פסיכולוז הרבה שנים, עכשיו לא , עברנו דירה לפני שנה לאילת מת"א ובאילת היא לא מתופלת. היא לא אלימה כלפי אנשים אבל היא מזיקה לעצמה היא חושבת שהיא סגן אלוהים היא צועקת הרבה וחושבת שכולם טועים ורק היא צודקת והיא תעשה לעצמה יותר מאוחר בושות לעצמה ולי כהבת שלה . חשבנו לאשפז אותה אבל אנחנו {המשפחה} לא רוצה שהיא תשנאה אותנו, לפי דעתי צריך אבל אני חושבת שאני קטנה מדיי להחליט דבר כזה גדול, אז המשפחה חושבת על זה והם לוכחים את דעתי לצומת ליבם. מממני שירן.

19/07/2001 | 23:04 | מאת: שירן 13.5

לדוקטור טלי פרידמן שלום רב! אני בת 13.5 וקוראים לי שירן, לאמא שלי יש מאניה דיפרסיה שהתפרצה פעם1 לפני שנתיים ועכשיו זה חזר שוב, היא לא אושפזה בעבר. האם אפשר לקצר או למנוע את התופעה על ידי אישפוז כפוי? מה דעתך? אודה לך אם תעני לי בהקדם. רציתי להוסיף שאני ואמא גרות רחוק מהמשפחה, ואני נורא קרובה לדודה שלי, היא עוזרת לי נפשית בגלל כל מקרה המחלה של אמא שלי. תודה מראש

29/07/2001 | 19:02 | מאת: בעל ניסיון

אל תעשי את זה לאמא שלך! תהיה סבלנית ותומכת . המשבר יעבור והיא תחזור להיות האמא שאת מכירה.

19/07/2001 | 23:04 | מאת: שירן 13.5

לדוקטור טלי פרידמן שלום רב! אני בת 13.5 וקוראים לי שירן, לאמא שלי יש מאניה דיפרסיה שהתפרצה פעם1 לפני שנתיים ועכשיו זה חזר שוב, היא לא אושפזה בעבר. האם אפשר לקצר או למנוע את התופעה על ידי אישפוז כפוי? מה דעתך? אודה לך אם תעני לי בהקדם. רציתי להוסיף שאני ואמא גרות רחוק מהמשפחה, ואני נורא קרובה לדודה שלי, היא עוזרת לי נפשית בגלל כל מקרה המחלה של אמא שלי. תודה מראש

20/07/2001 | 00:36 | מאת: טלי וינברגר

שירן שלום, ראשית, אני רוצה לתקן, אינני דוקטור, אלא עובדת סוציאלית. לגבי שאלתך, נראה שאת מתמודדת די לבד עם מצב קשה. את אומרת שאתן רחוקות מהמשפחה אבל את קרובה לדודתך. האם דודתך גרה לידכן? ואם אמך תאושפז, מה יהיה איתך? אביך גמצא בבית, ויוכל לטפל בך? ואגב, האם אמך מטופלת ע"י פסיכיאטר/פסיכולוג/מישהו? תמשיכי לכתוב...ואנסה לעזור. להתראות לבינתיים, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית