קשיים בנשימה ולחץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/07/2001 | 00:09 | מאת: ניצן שפרלינג

בימים האחרונים אני מרגישה מחסור באוויר. אני כל הזמן מפהקת היות ואני מרגישה שאין לי מספיק חמצן. זה יוצר אצלי תחושת חרדה ולחץ. מה הסיבות לכך ? האם זה חמור ? האם יש בדיקות רפואית לכך או פתרון רפואי ? תודה, ניצן

19/07/2001 | 00:51 | מאת: adi

ניצן, האם את במתח בתקופה האחרונה (עקב בחינות למשל(? האם קיימים עוד סימפטומים לבד מקשיי הנשימה (כגון: עייפות, כאבים כלשהם) שהופיעו בסמוך לקשיי הנשימה? נראה לי שבימים האחרונים היה פשוט חם מאוד ואולי זו יכולה להיות הסיבה. אני מאמינה שגוף ונפש חד הם. עדי

19/07/2001 | 10:17 | מאת: ניצן

הי עדי אני בסדר, עובדת קשה, קצת עייפה וכ', יכול להיות שזה נפשי אבל הייתי רוצה לדעת קודם כל אם זה פיזי, אני מקווה שהיום אני אגיע לרופא.

19/07/2001 | 19:23 | מאת: טלי וינברגר

ניצן, מה שבטוח הוא שקודם עלייך ללכת לרופא, ולבדוק סיבות גופניות למה שקורה. רק לאחריהן תוכלי לברר האם יש לכך גם מקורות פסיכולוגיים ולטפל בהם. בברכה, טלי פרידמן

19/07/2001 | 23:11 | מאת: ניצן שפרלינג

תודה, אכן הלכתי היום לרופא המשפחה שלי. אני בריאה ושלימה. לטענתו מקור קשיי הנשימה הוא פסיכולוגי (לחץ, חרדה). אומנם אני בחורה טמפרמנטית, אבל דווקא בתקופה זו בחיי, אני רגועה למדי. אשמח לדעת יותר על מקור התופעה. תודה, ניצן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית