אביב שלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/07/2001 | 18:42 | מאת: בילי

וגם כל מי שרוצה להביע דיעה - מוזמן. יש לי בעיה קטנה בקשר למישהי שאני מכירה. היא מישהי שעובדת איתי , ולאחרונה קצת התקרבנו כי אני מסיעה אותה מהעבודה הביתה וגם לוקחת אותה לפעמים בבוקר. אנחנו לא חברות בשעות שמעבר לעבודה. לאחרונה היא סיפרה לי (תוך כדי השיחה היומית שלנו על דיאטה) , שהיא אכלה ביום שבת המון , ואח"כ הלכה והקיאה הכל. ובהמשך השיחה הסתבר לי שהיא עושה זאת בכל פעם שהיא מרגישה שהיא הגזימה באכילה. ושזה כבר נמשך שנים. כלפי חוץ לא נראה עליה שום דבר. היא גם לא רזה , ובהחלט אפשר להגיד שהיא די מלאה ( לא אמרתי שמנה כי אני לא אוהבת את המילה הזאת בתור תיאור לבן אדם ). אח"כ היא סיפרה שלפעמים היא גם לוקחת משלשלים. אמרתי לה שלדעתי היא צריכה ללכת לטיפול כדי להפסיק את זה , אבל היא לא התייחסה לזה ברצינות , וגם לא חושבת שמה שהיא עושה זה איזשהיא בעיה . רציתי לדעת אם לדעתך עליי להמשיך ולשכנע אותה או להרפות? ומה בכלל לדעתך צריך לעשות בקשר אלייה. ואל תשכחי שאנחנו לא חברות טובות.... תודה מראש על זמנך שלך בילי

17/07/2001 | 19:41 | מאת: אביב

היי בילי, רק לידיעה רוב הבולמיות שומרות על משקל תקין, הן לא רזות מדי, ולפעמים גם קצת מעבר למשקל הנורמלי, בגלל הזלילות. בייחוד אצל חברה שלך שמקיאה רק לעיתים, רק אחרי ארוחות כבדות במיוחד, הגיוני מאוד שהמשקל אפילו שהיא קצת מלאה. לדעתי, יש בעיה, שילוב של הקאות ומשלשלים מצביע על משהו לא נורמטיבי, רוב האנשים הנורמליים לא משתמשים בשיטות הללו, לא אחרי ארוחות כבדות ולא בכלל. אבל נראה לי מההודעה שלך שאת לא ממש רוצה להיכנס לזה, שאתן לא ממש חברות, ואת אמרת את דעתך, והיא לא קיבלה, ובזה נסגר הענין. אם אתן לא ממש חברות, יהיה לך קשה לגעת בנקודה הזאת שוב, אלא אם כן היא תעלה מיוזמתה שוב באיזו שיחה אקראית. אני חושבת שעדיף לך לא ללחוץ עליה, וזה נשמע לי מזה שאת לא ממש רוצה, ולא ממש מרגישה קרובה. אמרת את דעתך, אם הענין יעלה שוב באופן מקרי, תגידי שוב. אם תרגישי חזקה מספיק ושאת רוצה תעשי את זה, אבל אל תעשי את זה רק כי את מרגישה שאת חייבת לנסות לעזור, כי לחץ שכזה לא יועיל. לא בעיני בכל אופן. שלך אביב.

17/07/2001 | 21:21 | מאת: בילי

תודה. חשבתי לא ללחוץ עליה , בגלל שאנחנו לא קרובות , ואני לא הייתי רוצה למשל שהיא תלחץ עליי בעניין החרדות שהיו לי (שמת לב שהשתמשתי בזמן עבר??) ככה שלא רציתי לעזור בכל מחיר, אלא רציתי לדעת אם ההתעלמות שלי מזה אולי יכולה לגרום למצב להתדרדר. שוב תודה בילי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית