דיכאון עמוק זקוקה לתשובה בדחיפות!!!!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/07/2001 | 13:33 | מאת: קרין

שלום אני קרין בת 34 לפני כ-חודש באתי לרופא והסברתי לו את בעייתי אני נכנסתי לדיכאון עמוק מסיבות לא ממש מוסברות אולי אחר ופיטרו אותי מהעבודה. נכנסתי לדיכאון והדרדרתי בו לאחר שהסברתי לרופא הוא נתן לי פרוזאק ומאז ניכנסתי לדיכאון יותר עמוק ולאט לאט אני דועכת וטובעת יותר .שאלותי הן: א. האם לרופא שהוא אינו רופא לבריאות הנפש מותר לתת פרוזאק? ב. האם ההרגשה האישית שלי עכשיו היא כתוצאה מלקיחת פרוזאק? ג.האם אפשר להמנע מלקיחת כדורים כל שהם במיוחד פרוזאק שעכשיו שמעתי שהשפעתו חזקה? ד. מה עלי לעשות בכדי להפסיק לקחת כדורים שכאשר אני מפסיקה אני מרגישה התרסקות טוטאלית? ה. האם יש תרופות שהן קלות? ו האם הרופא גרם לי לנזק כתוצא מהבאת תרופות ולא רק פרוזק בכמויות כאילו בלי הבחנה? מקווה לתשובה עניינית בתודה מראש קרין

17/07/2001 | 13:51 | מאת: נועה

קרין שלום, אני נועה, ראיתי את שאלתך וקודם כל אני רוצה להגיד לך שהגעת לפורום הנכון. יש כאן אנשים מקסימים שיכולים לייעץ ולעזור. אני בת 26, סובלת מחדרות (ולא מדיכאון) ולוקחת סרוקסט, שהוא מאותה משפחת-תרופות של פרוזק (SSRI). נגד דיכאון נותנים גם פרוזק וגם סרוקסט, וגם כדורים אחרים. לגבי שאלותיך: לרופא שאיננו פסיכיאטר מותר לרשום פרוזק, אפילו לרופא משפחה למיטב ידיעתי - וחבל. כי חשוב מאוד לקבל תרופות מסוג זה תחת פיקוח של פסיכיאטר/ית, שמתמחים במיוחד בסוג דומה של בעיות ומכירים היטב את ההשפעות, תופעות הלוואי וכו'. כדאי לך מאוד לפנות לרופא פסיכיאטר. בנוסף, דיכאון מקורו אני מאמינה במרבית המקרים בבעיות פסיכולוגיות-נפשיות מעיקות ובלתי פתורות, אירועים מהעבר וכו', ולכן מקובל היום לקחת כדורים מסוג פרוזק בשילוב עם טיפול פסיכולוגי בשיחות, כי הוכח במחקרים שזה השילוב היעיל ביותר. לגבי הרגשתך כעת: כדורים כמו פרוזק וסרוקסט - לוקח זמן עד שהם משפיעים, כמה שבועות או אפילו יותר, ולפעמים בתקופה הראשונה המצב אף מחמיר, גם כתוצאה מתופעות הלוואי ומהתרגלות הגוף לתרופה. בכל מקרה - אל תפסיקי בלי להתייעץ עם רופא, כי צריך להפסיק בהדרגה. אם את רוצה להתכתב עוד - ולפרט מה המינון שאת מקבלת, בת כמה את, מה את חושבת שגורם לדיכאון וכו' - אני כאן, ואשמח. תרגישי טוב, נועה.

17/07/2001 | 18:29 | מאת: Jacki

אני תמיד אמרתי משהו: לקחת כדורים בלי טיפול פסיכולוגי זה חראאאאא של דבר! אני חושבת שזו רשלנות ע-צ-ו-מ-ה מצידו שהוא הביא לך כדורים כדי לסגור עניין. יכול להיות שהדיכאון התפרץ, אולי זה היה בפנים והחליט לצאת בגלל משהו. את כל זה את תגלי בטיפול פסיכולוגי. אני מציעה לך ללכת לטיפול. אם את רוצה להחלים כמובן...?! בהצלחה.

17/07/2001 | 19:16 | מאת: טלי וינברגר

קרין שלום רב, ד"ר אבני הפסיכיאטר יצא לחופשה עד ה-12 באוגוסט. לצערי יהיה עלייך להמתין לחזרתו, או אולי נסי להפנות את שאלותייך בפורום רפואת משפחה, לגבי נתינת פרוזק ע":י רופא כללי שאינו פסיכיאטר. בברכה, טלי פרידמן

18/07/2001 | 06:07 | מאת: דר' עמי אבני

קרין שלום לרופא משפחה מותר לתת פרוזק לא תמיד הם ניחנים במיומנות הדרושה מתן טפול (כולל נגד דכאון) מחייב מעקב לבדיקת תועלת וקשיים שכיח שפרוזק במנון 20 מ"ג אינו מספיק ויש צורך במנון גבוה יותר אם גם הוא לא יעזור (תחילת השפעה תוך כשלושה שבועות) יש לשקול שנוי נוסף בתרופות ממכתבך עולה גם שאלה של התערבות פסיכותרפית - קוגניטיבת או דינמית מכל מקום מוקםד להספיד את הטפול בך לדעתי אם המהלך הוא כזה אנא פני לפסיכיאטר והוועצי בו בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית