התמודדות לאחר הפסד כל החסכונות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/07/2001 | 16:29 | מאת: אריה

תקופה ארוכה ניסיתי להשקיע בבורסה כל חסכונותי באופציות כדי לנסות לרווח חיים כלכלים. התוצאה היתה הפוכה הפסדתי כל הכספים ולקחתי מהבנק הלואות כדי לתקן את הנזק אך גם אותם הפסדתי. אינני מהמר וזה לא עשה לי שום הנאה, פשוט רציתי לגרום טוב לאשתי ולילדי. כיום אני נמצא במצב נפשי לא קל. אין לי אנרגיות בגוף, קשה לי לעשות דברים והקושי הגדול הוא כיצד לספר לאשתי שאני מאוד אוהב אותה. הפחד הגדול שלי הוא שאשתי תתמוטט לאחר הבשורה מכיוון שכל השנים אנו עובדים מאוד קשה כדי שיהיה משהו לילדים וכיום יש רק חובות. באיזה דרך אפשר לספר כדי שהיחסים ישארו תקינים. היא מאוד מאוד חשובה לי וזאת הפעם הראשונה שאיני מספר מה קרה. בהרגשה אני ממוטט ואיני רוצה שגם לה זה יקרה. כמו שנאמר רצופה הדרך לגהינום בכוונות טובות. תודה, אריה

16/07/2001 | 17:59 | מאת: טלי וינברגר

אריה שלום רב, ללא ספק נראה שהמצב אליו נקלעת מורכב ולא פשוט. הרצון הטוב שהתהפך על פי תהום והפך לשק של חובות, מעיב על מצב רוחך, וגורם לך לתחושות הקשות אותן הזכרת במכתבך. אני מתארת לעצמי כמה זה קשה עוד יותר כאשר אתה מסתיר את הכל בתוך תוכך, ולא יכול לחלוק יחד עם אישתך את העול הנפשי של הידיעה שכל החסכונות אבדו. אין לי דרך קלה להציע לך כיצד לעשות זאת, כיצד לספר לה. אתה מכיר אותה הכי טוב, ויודע לצפות את התנהגותה. אבל אני חושבת שכדאי יהיה לשתף עוד מישהו במה שקורה לך, כיון שעצם ההסתרה והשמירה על ה"סוד", דורשת ממך אנרגיה וכוחות שממילא כרגע נמצאים בחסר אצלך. בברכה, טלי פרידמן

17/07/2001 | 08:31 | מאת: אריה

תודה, אריה

16/07/2001 | 21:20 | מאת: שרונה

לא מהמר. אה? תספר לסבתא, מי שרוצה להשקיע משקיע בתוכניות חיסכון בטוחות, לא בבורסה. ואם בעלי היה עושה את זה בלי לתאם איתי קודם, הייתי מעיפה אותו קיבינימאט.

16/07/2001 | 23:17 | מאת: "אור

או מהמר או טמבל

16/07/2001 | 23:59 | מאת: משה

לאריה. מתשובות שקיבלת מקודמיי בפורום לא נראה לי שניסו לעזור לך. אמנם זה מאד לא נעים להפסיד וקשה לספר לבת הזוג מחשש לתגובה שלה וכן לעצם האכזבה והצער שיגרם לה. אני לא רואה בזה טרגדיה היסטרית. זה פצע שאני בטוח שתוך זמן קצר ואחרי עיכול הוא יגליד. תחשוב שיש בחיים דברים חשובים יותר שאני מניח שיש לך כמו בריאות ואהבה ואז תראה שעניין הכסף מקבל משמעות נמוכה יותר. אנחנו חיים לצערי בחברה הסוגדת לכסף וזה עניין מדבק וגורף גם אותנו למערבולת של לנסות ולהשיג יותר. ואחרי שיהיה כסף מה תשיג? לא בטוח שתהיה יותר מאושר. לדעתי חשוב האושר הפנימי שלך, הקשר הטוב והאוהב עם בת זוגתך ועל הייתר שים פס. אין ברירה! שתף את אישתך בעניין, אמור לה מראש כמה שאתה מצטער ומתייסר, אמור לה שאתה אוהב אותה והיא הכי חשובה ואני בטוח שזה יקל עליה ותוך זמן קצר תתרגלו לרעיון שהפסדתם כפי שרבים אחרים גם הפסידו בבורסה. בהצלחה מוישה

17/07/2001 | 08:32 | מאת: אריה

תודה, אריה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית