פאניק דיסאורדר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/07/2001 | 01:25 | מאת: תקוה

לדר אבני שלום יש לי ידיד מקסים הסובל מהפרעת פאניק דיסאורדר. ההפרעה אובחנה לפני ארבע שנים לראשונה כאשר קיבל התקף שיתוק וקוצר נשימה והובהל לבית חולים. הבדקיות הכלליות היו טובות ופסיכאטר קבע שהוא סובל מההפרעה הנל נתן לו כדורי קסאנגיס וידידי אף הלך למטפלת ועבר טיפול קצר. הוא חש בטוב אך לאחרונה חזרו שוב ההתקפים והכדור אינו מסייע. התוכל לאמר מהו הטיפול המשולב הטוב ביותר עבור בעיה זאת כלומר כדורים ואיזה סוג ומטפל טוב לתפועה זאת. אודה לך אם אקבל תשובה מהירה על מנת שאוכל לעזור לו מאחר והוא חסר אונים ולא יודע למי לפנות. הוא הופנה למטפל ביהוויוריסטי אך לאחר שיחה אחת הרגיש שזה לא זה. תודתי לך מראש סופטי2

16/07/2001 | 09:55 | מאת: טלי וינברגר

תקווה שלום רב, השילוב הטוב ביותר הוא כאמור שילוב של פסיכותרפיה יחד עם טיפול תרופתי. לגבי הטיפול התרופתי, עלייך להפנות שאלה לד"ר אבני. לגבי פסיכותרפיה, הכי חשוב הוא שהבחור ימצא מטפל שהוא יכול לתת בו אמון, שהוא חש נוח ונעים בחברתו. בדרך כלל מדובר בטיפולים דינמיים ארוכי טווח. יש לא מעט מידע על ההפרעה באינטרנט. את יכטלה להשתמש במנועי החיפוש המוכרים, ולהתעדכן בכל שיטות הטיפול, סיפורי התמודדות וכו'. בברכה, טלי פרידמן

16/07/2001 | 18:09 | מאת: דר' עמי אבני

תקוה שלום אני מצטער מאד שלא עניתי מדי באותו היום קשה מכל מקום - שוה לפנות ליעוץ לאיש מקצוע שישקול האם יש רקע נפשי ואז שוה אולי ללכת על טפול פסיכותרפי האם ללכת על טפול תרופתי (אני נוטה לרוב ל כדורים דמויי פרוזק ולא לקסנגיס כברירה ראשונה) או על שלוב בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית