לטלי פרידמן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/07/2001 | 01:00 | מאת: שמרית

הי, תודה על התגובות, הן חומר למחשבה לגבי. היה לי שבוע מאוד מאוד קשה ובנוסף, לא היה לי מחשב כדי לקרוא את תגובותיך. מחר אני חוזרת לב"ש לגמור עם העבודות המעיקות ולהגיש את הבקשה לשיבוץ בהכשרה לשנה הבאה (את ממליצה על משהו מיוחד? חשבתי על הבי"ח הפסיכיאטרי או סורוקה - רגיל) . יש לי שאלה שמציקה: פניתי לטיפול דרך מכבי והגעתי (פניתי אליה ללא המלצות כלשהין, מדפי המידע) לעו"ס שהיא גם פסיכוטרפיסטית (היה כתוב על הדלת), זה אותו טיפול של פסיכולוגית? כי עד שעזרתי אומץ לפנות לטיפול (ועדין אני בהתלבטות) אני רוצה להיות בטוחה שזה כמו טיפול פסיכולוגי. (מבלי להוריד בערכו של המקצוע "שלנו" כמובן). אני חייבת לציין שהתאכזבתי מאוד מהפגישה ותוצאותיה היו הרות אסון. (לא ישנתי בלילה, ועוד בבוקר היה לי איזה התקף חרדה נוראי) טוב, כתבתי הרבה יותר משתכננתי, שבוע טוב.

15/07/2001 | 07:59 | מאת: טלי וינברגר

שמרית בוקר טוב, הטיפול שהגעת ניתן על ידי עובדת סוציאלית, שלא ברור אם היא בעלת תואר שני קליני, אבל זה לא משנה מבחינה חוקית. כעת, משעדיין חוק הפסיכותרפיה אינו תקף, אין כמעט מגבלות לאדם הרוצה לקרוא לעצמו "פסיכותרפיסט". לכן לעיתים אנו נתקלים באנשים מאד לא מקצועיים שהם "פסיכותרפיסטים" למיניהם, אך הם חסרי השכלה והדרכה מתאימים. לגבי פסיכולוגים, איתם אי אפשר לטעות, כי מי שלא סיים תואר שני לא רשום בפנקס הפסיכולוגים, ולא יכול לטפל. אולם, שוב, עצם העובדה שהוא סיים את מסלול ההכשרה המפרך של הפסיכולוגים לא עושה אותו למטפל טוב ואיכותי. לסיכום חלק מבלבל זה של התשובה, אני רק רוצה לומר לך שלא משנה מה כתוב על הדלת של המטפלת, אלא מה ההתרשמות שלך. נראה שההתרשמות היתה קשה, ולכן עלייך לשקול האם את רוצה לחזור אליה. אם את רוצה אני יכולה לעזור לך במציאת מטפל. כתבי לי לאימייל. לגבי ההכשרה המעשית בב"ש, יש מקומות "שווים" ויש "שווים" פחות, אולם יותר מאשר מהות המקום, העניין של ההדרכה הרבה יותר משמעותי. גם סורוקה וגם הפסיכיאטרי בב"ש נחשבים למקומות הכשרה טובים בעיקרון, אבל באמת תלוי בעיקר מי המדריך/כה שלך. אם את רוצה התייעצות "בזמן-אמת", תתקשרי אליי לנייד, כשתיהיה לך הרשימה של המקומות והמדריכים, ואני אנסה לעזור (876956-053). שיהיה לך שבוע טוב, טלי פרידמן

15/07/2001 | 10:23 | מאת: שמרית

בוקר טוב, כתבתי לך ל- E-MAIL, בי ויום נעים.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית