חשש מציפראמיל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/07/2001 | 18:54 | מאת: עידו

פניתי לפסיכאטר בקשר לחרדות חברתיות\זוגיות.( כמה שנים סובל מזה אם לא תמיד ) והוא המליץ לי על ציפראמיל. קניתי את התרופה. ובדקתי ברשת לגבי תופעות לוואי..ואני רואה שיש די הרבה תופעות לוואי.. והתרופה לא תמיד עוזרת. כולם תמיד מסבירים רק על תופעות הלוואי והסיכונים. רציתי לדעת על ההשפעה של התרופה לגבי החרדות\דיכאון. איך זה מתבטא במקרה שהתרופה כן עוזרת. דבר נוסף האם כדאי בכל זאת לנסות קודם משהו אלטרנטיבי..ורק אז לנסות את הכדור.

16/07/2001 | 18:18 | מאת: דר' עמי אבני

עידו שלום אני נדהם כל פעם מחדש כיצד אנשים פונים לאיש קצוע ואחר כך מעדיפים יועץ אלמוני באינטרנט (כעת אני) ולענין - לא ידוע די פרטים בעקרון שעורי ההצלחה סביב 60 - 70 אחוז תופעות לואי לרוב אינן כה רבות ורוב האנישם סובלים את התרופה היטב עם זאת העקרון לדעתי לשמוש מוצלח ככל האפשר הוא מעקב רפואי אחר מצבך (תועלת ותופעות לואי ) ובמידת הצורך שנוי מנון / תרופה עד למציאת התכשיר המתאים בדכאון זמן תגובה ממצוע כשלושה חודשים (יש מהר ולאט יותר ) בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית