השלמה עם הפחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/07/2001 | 01:47 | מאת: דיאן

ההשלמה עם הפחד תביא להקלה משמעותית , כשזה קורה ,אנו בדרך כלל ניבהלים ומיתבצרים בעמדה ,מרגישים פיזית ונפשית רגשות עזים , ודווקא כעת כדי להחליש אותו ניצטרך להישאר במקום ולא לברוח , לחכות להשתדל להביא במודע את כל היכולות שלנו להירגע . ,עד שהוא הוא יעלם .וזה יקרה .זה בדוק . אם לא נחכה , הוא רק יגבר. למגר אותו לגמרי לא נוכל ,. מה שכן נוכל,, ללמוד לחיות איתו ולאמץ את הגישה של "עם הזמן הוא בטח יעבור ", זה רק הבזק של פחד פתאומי . איך שהיגיע ככה הוא יחלוף . כשלי זה קורה לעיתים קרובות אני מרגישה את הרגשות הקשים בגוף ובנפש , זיעה בכי פניקה ,כדור אש שעולה מהבטן ישר לראש כדי לחנוק אותי ,ועוד .. אז אני מישתדלת להביא את הרציונל בכח ,להישאר במקום ולהבין " שהנה עוד מעט הוא כבר בורח מפה ". וזה קורה ,.. הוא נעלם ואני יכולה לישון , בשקט . שלכם דיאן .

14/07/2001 | 02:04 | מאת: טלי וינברגר

דיאן, כמה כוחות צריך כדי להבין ש"הנה עוד מעט הוא כבר בורח מפה", וכדי להישאר ולחכות שהוא באמת ילך. חיזקי ואימצי! כל הכבוד! טלי פרידמן

14/07/2001 | 02:17 | מאת: דיאן

כנראה שאני מהשורדות

14/07/2001 | 02:41 | מאת: טייגר

דיאן, תודה רבה!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית