גירושין - ילד - בת זוג חדשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/07/2001 | 08:49 | מאת: מוטי

אני ואישתי בתהליך גירושין כבר 8 חודשיים אבל אני כבר שנה וחצי גר מחוץ לבית לפני כ מספר חודשים הכרתי בחורה ומאז אנו יוצאים קבוע לפני מספר ימים קיבלתי אישור מבית משפט לגבי הסדרי הראיה של הילד ושאלתי היא. 1. מתי להפגיש בין הילד לבת זוגתי החדשה בערך 5 חודשיים יוצאים ? 2 .הילד כרגע בין שנתיים ושבע חודשיים ורק מגיל 3 שנים יחל ללון אצלי בסופי שבוע האם לחכות אם זה עד אז. אני שואל את כל השאלות הנ"ל בגלל שאיני רוצה לפגוע בילד ובשלבי התפתחותוץ תודה רבה

13/07/2001 | 19:18 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, ענייני הקשר של גרוש/ה עם הילדים, במשולב עם הקשר לבן/ת זוג חדש/ה, הוא עניין מורכב, ותלוי בגיל הילד, בסוג הקשר שבין ההורים (בני הזוג שנפרדו), הקשר של ההורה עם הילד המסוים, היכולת של החבר/ה ליצור קשר, וכו' וכו'. מהמעט שאני יודע מפנייתך, מומלץ לך שלא להשהות את הקשר עם בנך, כולל לינה אצלך. בת זוגך החדשה מצטרפת לחייך, גם אם לא לעד (אם לא תתחתנו, וכו') ובנך הוא חלק מזה. אם הסבלנות אל הילד קיימת, ואם לא מדובר בהחלפת דמויות (חברות שלך) סביבו בקצב גדול, אז אינני רואה סיבה להשהייה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

13/07/2001 | 19:26 | מאת: רוית ניסן

למוטי שלום. מאוד מרגשת פנייתך ותחושת האחריות כלפי בינך. אני מסכימה עם ד"ר אברהם- והייתי רק מוסיפה כי היציבות הינה מרכיב חשוב בחייו של כל ילד (ואדם בוגר) ובמיוחד ילדים שחוו פרידות של הוריהם. אם הקשר החדש שלך נראה לך יציב, יחסית- כי הרי הוא רק בתחילתו, ניתן וחשוב כי בנך יכיר את זוגתך. עליו לדעת כי גירושי הוריו אין פירושם גירושים ממנו- וכי אימו נשארת אימו היחידה, וכך גם אתה- במידה ופרודתך תתאהב. בהצלחה בהמשך, ונשמח להשיב על שאלות נוספות אם יעלו. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית