מחכה לתשובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/07/2001 | 22:43 | מאת: X לדר אורן קפלן

אשמח אם תענה על שאלתי בעמ' 319, לא ברור לי למה בחרת שלא לענות. בתודה מראש

11/07/2001 | 22:51 | מאת: ד"ר אורן קפלן

X שלום מרוב עצים לא רואים את היער... פשוט לא ראיתי את ההודעה. ולעניין עצמו. את אומרת שאינך מסופקת עדיין ממצבך. אם את מרגישה שטיפול עשוי לעזור אז כנראה שהטיפול לא הסתיים. אין כאן חוקים וכללים ברורים מראש. השאלה מדוע מסתיים הטיפול שלך. אם מדובר באקט בירוקרטי של קופת החולים אולי ניתן לבקש/לדרוש להמשיך אותו, אולי אפילו בתשלום או במסגרת פרטית אם האפשרויות בקופה הסתיימו. יתכן שאת זקוקה לתקופה ארוכה יותר של ליווי ומה שעשית עד כה לא הספיק. ניסיונך הטוב שהטיפול עזר לך הוא אידיקציה מצויינת לכך שאפשר להתקדם הלאה ולהגיע למצב טוב יותר, עד לנקודה שבה תרגישי שאת יכולה לבד ולא זקוקה יותר לטיפול. הייתי ממליץ לנסות ולחזור למטפל/ת האחרון ולבחון המשך טיפול שם. בברכה ד"ר אורן קפלן

11/07/2001 | 23:20 | מאת: X לדר אורן קפלן

תודה על התשובה המהירה. במקרה שלי זמטפלת היא מתמחה שכנראה סיימה את ההתמכות במערכת. ולכן חורה לי שעד שהתחלתי להעז להוציא החוצה להתחיל לטפל בעיניין זה נגמר. השאלה שעולה מכאן האם במקרה ואפנה למטפל חדש עלי לעבור שוב את אותו תהליך של רכשת אמון ואומץ להוציא הכל האם יהיה עלי שוב לספר את ההסטוריה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית