חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/07/2001 | 21:39 | מאת: יוסי

יש לי ילדה בת 12 ילדה שמחה ונבונה בשבוע האחרון סיפרה שהיא פוחדת במיוחד בלילה , בוכה ומתקשה להירדם לאחר שניסינו לברר ממה היא פוחדת , היא ציינה שהיא פוחדת ממות של מישהו מהסביבה הקרובה , לציין שהפחדים מלויים בחוסר שקט בלילה , פרפרים בבטן , כניסה לשירותים לעיתים תכופות, אנא הנחו אותנו איך לנהוג. תודה מראש

10/07/2001 | 22:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יוסי שלום האם מדובר בפחד ממוות של מישהו מסויים שאכן עלול למות, או שזה משהו כללי יותר? בכל מקרה בגיל 12 מושג המוות נעשה פתאום בהיר ולכן גם מפחיד יותר, יחסית לחשיבה של ילדים קטנים יותר. זהו שלב התפתחותי טבעי. חשוב לתת לה תמיכה, לומר שאתם נמצאים בבית ושאיננה צריכה לפחוד. חשוב להבין איזה סוג מחשבות מתעוררות אצלה סביב המוות וצריך לתת גם הסברים מדוייקים. עם זאת, יתכן שנושא המוות עולה סביב משהו אחר שאולי היא עצמה אינה מודעת אליו. כדאי להתייעץ עם יועצת בית הספר והמחנכת (אם הן זמינות) כיצד הסתיימה השנה והאם היה משהו חריג בסביבתה החברתית. אם תגובותיה חזקות מאוד יתכן שכדאי להתייעץ עם פסיכולוג. תוכלו להתחיל מפסיכולוג/ית בית הספר אותה ניתן לאתר בשירות הפסיכולוגי של העיריה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית