המשך ל - האם אני צריכה טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/07/2001 | 17:20 | מאת: עינת26

תחילה רציתי לומר פשוט תודה זו הפעם הראשונה שכתבתי בפורם הזה וממש הופתעתי (לטובה כמובן) לקבל תשובות כ"כ רציניות רציתי לשתף אותכם בעבר שלי אני הלכתי בעבר לטיפול פעמים בפעם הראשונה הייתי יחסית קטנה אולי בת 13 או קצת יותר והסיבה לכך שהלכתי היא שפשוט ההורים שלי טענו שהם חושבים שאני זקוקה לטיפול ופשוט שאלו אם אני רוצה לנסות. לאחר זמן כ - 3 פגישות המטפל (שהוא כמובן מישהו שידוע כמטפל ממש טוב) שאל אותי שאלה שגרמה לי להרתע מפסיכולוגים הוא פשוט שאל אותי אם אני מאוננת אני רוצה להזכיר לכם הייתי בת 13 במשך שנים חשבתי על השאלה הזאת וניסתי להבין מאיפה היא נובעת ולמה מטפל שואל ילדה שאלה כזאת אחרי 3 פגישות עד היום לא הצלחתי להבין !!! בפעם השניה שהלכתי לטיפול הייתי בת 23 בערך וטופלתי כחצי שנה ופשוט לא הרגשתי כלום מלבד שסתם ביזבזתי כסף ולגבי התגובות שלכם ברור שאני חושבת שאני זקוקה לטיפול ואולי גם זקוקה מאוד לטיפול אחרת אני מניחה לא הייתי פה עכשיו אבל אני פשוט לא רוצה "לזרוק" סתם כסף יש לי הורים תומכים ואני בטוחה שהכסף זו לא הבעיה הבעיה היא למצוא מטפל מוזר לא ?

10/07/2001 | 18:22 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עינת שלום לאור מה שתארת זה בכלל לא מוזר שהבעיה היא למצוא מטפל. את מתארת חווית אכזבה משני הטיפולים ותחושה קשה של חודרנות מהמטפל הראשון ואני יכול מאוד להזדהות עם החשש להתאכזב שוב. מציאת מטפל מתאים היא באמת משימה לא פשוטה. למרות שלכאורה מדובר בקשר מקצועי, הרי שמאוד חשובה הכימיה האישית שנוצרת. אינני מדבר על גישה טיפולית, אלא משהו הרבה יותר אישי. את תחושת הכימיה הזו תוכלי רק את לחוש. אחת המכשלות בענין הוא שאת מגיעה ממקום רגיש שעשוי להיות חשדני ואז עלול להיווצר משהו מעגלי שבו לא תסמכי על הטיפול והמטפל, מה שכמובן יכול להכשילו. אבל זה כבר דבר שצריך להתמודד עימו בתוך חדר הטיפולים. אולי הדבר הטוב ביותר הוא לקבל המלצה ממישהו שאת סומכת עליו ולנסות. לא צריך בהכרח להיות חודשים בטיפול כדי לדעת שהוא מתאים או לא. אם תרצי המלצות מצוות הפורום צייני זאת ונשמח להפנות אותך. כל טוב אורן קפלן

10/07/2001 | 18:59 | מאת: הראל מאור

הקושי הגדול של כל מי שמחפש טיפול ומבין משהו הוא בחירת המטפל. ישנן שיטות וגישות שונות, ויש כמובן את הכימיה עליה דיברת. כן קיימת הידיעה שהמטפל מרויח ביחס ישר לאורך הטיפול. עם כל הכבוד לפסיכולוגים (ולכל משכיל אחר -איש איש בתחומו- ) זוהי מטלה מוסרית בלתי אפשרית!!. מה גם שתמיד יש משהו לעשות בתחום הנפשי. אשמח מאוד אם תואיל להרחיב את הדיבור על נושא בחירת המטפל. תודה וברכה הראל

11/07/2001 | 06:51 | מאת: דר' עמי אבני

לכולם בקר טוב הסוגיה חשובה אני ממהר אבל לא הצלחתי להתאפק - לטעמי : \ טפול זה דבר בעייתי העובדה שמטפל לוקח כסף, אף פעם אינו עונה על האידאל של המטופל, כולל העובדה שהוא נגוע באינטרסים שונים (מודעים ולא מודעים ) זה בעייתי המיוחד בטפול דינמי - הוא הנסיון להשתמש בבעיות הללו (שכאמור הן נמצאות מתקוף העובדה שמדובר בשני אנשים) דרך הדבור עליהן כדי להבין מה הקושי המיוחד של המטופל בסיטאוציה ובחיים גם פה כל אחד מעלה קושי אחר ביחס לטפול - והקושי שכל אחד מעלה מלמד על כל אחד מהאנשים - הבנה של הקושי הזה היא החשובה. הנסיון מלמד שמטופלים רבים נעזרים בכך בהצלחה ואשמח לקבל תגובות עמי

11/07/2001 | 07:51 | מאת: אליאן

זו בדיוק הנקודה. להבין את הקושי ולדעת מהיכן הוא מגיע... ולדעתי ומנסיוני...לא כל אחד יכול. היכולת להבין את הקושי ולגעת בכאב ולהכיל אותו... היא מולדת ולא משהו שאפשר ללמוד אותו... ובמקרה או שלא... לצוות הפורום יש את היכולת המופלאה הזו...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית