תשובה לורד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/07/2001 | 19:03 | מאת: מיה

היי, לשמחתנו, הבן אדם לא נשאר אותו הדבר אלא ממשיך להשתנות במהלך כל חייו. לכן תתרגלי לרעיון ששינויים יקרו לך, באישיות שלך, בהתנהגות שלך, בהשקפות ובתחושות שלך. וזה הכייף, האתגר והעניין שבחיים. (אחרת היינו מתים משעמום, לא ככה?) אז באמת שאין שום סיבה בעולם שהפחד יאכל אותך. ההיפך, תהיי את עצמך ותתעלמי מכל השאלות המטרידות ועוצרות את הספונטניות שבך. ואם תצליחי באמת באמת גם לאהוב את עצמך תופתעי לטובה מתגובות שלא יאחרו להגיע ומהאנשים שיחפשו את קירבתך. זוהי משימה קשה שיש להשקיע בה יום יום והפירות שתקצרי בסוף הדרך (תהיי שלמה ובטוחה עם עצמך, תזכי ליחס אוהב ולהערצה, ותגשימי את דרכך בחיים) בהחלט שווים את המאמץ. רק תזכרי שעדיין יהיו מקרים ומצבים שלא תמיד כולם יאהבו אותך. כי אין מצב כזה. אני בת 32, נשואה + 2 ילדים מקסימים. חזקי ואמצי וקדימה לדרך! מיה

08/07/2001 | 19:22 | מאת: נטעלי

היי מיה , היום יתחלתי לעבוד בחנות בגדים יש שם משהיא בגילי האמת ירגשתי כאילו הם לא ממש מסמפטות אותי ההיא בגילי כול הזמן מדברת עם המנהלת והמנהלת איתה מתיעצות ביחד וכו... היום פעם ראשונה דברתי במצבים שהתביישתי ופחדתי זה בזכותכם. בפעמים שדברתי עלו לי המחשבות אולי עכשיו היא תחשוב אני דפוקה... תאמיני לי מיה הייתי רוצה להיות עכשיו במקומך אם לשתיים אם בעל. את חושבת שבצבא דברים יכולים להשתנות? אל תשכחי עברתי שתי בית ספר תיכון ובכולם זה אותו הדבר היה.... את צודקת אנשים משתנים, אבל ההרגשה שלי היא מי שלא אהבו אותו לא יאהבו אותו בחיים והפוך..... אני גם חושבת שבצבא יהיה אותו דבר אייך פתאום דברים יכולים תוך זמן קצר להשתנות? האם זה דיי בטוח שהתבגרתי מי לפני שנתיים? יש סיכוי שמי שלא הסתדר איתי אז עכשיו יכול? זה שטויות אין סיכוי נכון??? תודה לךךךך

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית