עדיין כועס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/07/2001 | 14:06 | מאת: רונית

דר' אורן קפלן שלום לא קיבלתי תגובה לפנייתי .מאוד אשמח אם תענה תודה -רונית

08/07/2001 | 14:29 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רונית שלום אני מתנצל אבל לא ראיתי את הודעתך הראשונה אלי. כעת קראתי אותה לראשונה. הבעיה שהתשובה שיש לי לתת לך אחרי שקראתי אינה יכולה להיות חד משמעית. מאחורי מה שאת מתארת יש בוודאי סיפור אישי של בעלך, שלך ושל המשפחה שלכם. אני מתאר לעצמי שהוא מסביר את כעסו במשהו ספציפי (אולי בכל פעם במשהו אחר) וחשוב להבחין היכן מדובר בסכסוך על רקע בעיה מסויימת שלא מקבלת פתרון והיכן מדובר בבעיה אישיותית של אדם שכועס בצורה "כרונית" בלי קשר לנושא ספציפי. את מזכירה ילדים שגדלו ולכן אני מבין שאתם נשואים כבר זמן רב. האם הייתם בייעוץ זוגי בשלב כלשהו של נישואיכם? אם כן, האם הנושא הזה עלה? בנוסף, האם התפרצויות הכעס מלוות גם באלימות, פיזית או מילולית? האם זה רק כלפיך או גם כלפי הילדים? האם את רואה את הבעיה כממוקדת בו, או שיש לך או/ו לשאר בני המשפחה חלק בהתפרצות הכעס? כפי שאת רואה הנושא מעורר שאלות רבות. אם תעני אנסה לייעץ לך עד כמה שאפשר במסגרת הזו. בד"כ ההעדפה הראשונה שלי להמלצה במצבים כאלה היא טיפול פסיכולוגי זוגי שבו מנסים לברר מה קורה ברמה המערכתית. השאלה אם את מעוניינת ואם הוא ישתף פעולה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית