דיבור מתוך שינה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/07/2001 | 01:17 | מאת: גלי

לרוית שלום רב, בני בן 7.5. כבר תקופה שהוא מדבר מתוך שינה. לעיתים ניתן להבין משפט שלם ולעיתים לא. יש פעמים שהוא צועק. וזה מדאיג. שאלותי הן אם יש קשר ישיר בין תוכניות הטלויזיה שהוא צופה בהן במהלך היום ואם כל זה מפחדים (לעיתים מתעורר באמצע הלילה, מעיר אותי בטענה שהוא פוחד)? האם יש צורך בטיפול? והאם אני צריכה להעיר אותו ולהרגיע אותו? אני רוצה לציין כי הוא ילד רגיש מאוד ונבון מאוד ונושאים כמו פיגועים תאונות וכו' גורמים לו לשאול שאלות קשות. אני מודה על תשובות לשאלותי הרבות. גלי

07/07/2001 | 01:28 | מאת: אבא

גם אני חויתי עם בני מצבים דומים לשתארת כולל מצבים של הליכה במצב של שינה. התופעות נעלמו מעצמם כשם שבאו. ללא טיפול וללא התערבות.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית