בדידות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/07/2001 | 22:29 | מאת: ט לרופאים בעיקר

בעולם החומרני שלנו נדמה שהיצור היחידי שניתן לתקשר איתו הוא המחשב. אנשים מסתגרים בביתם והבדידות בשלב כלשהו מתחילה לנגוס ולחרסם בנפש. דברים לא טובים מתחילים להתרחש, אתה יודע שכדי לשנות אתה צריך לעשות, אתה יודע שעלמנת לפרוץ את מעגל הבדידות אתה צריך לצאת להפגש אבל אתה בודד אין מי שיצא איתך למסע. החיפוש אחר נפשות תאומות או נפשות סתם מענינות שיש סיכוי של ענין משותף איתם הוא קשה ולא ברור איך בכל זאת שוברים את המעגל. הפסיכולגים נדמה רב הזמן מקשיבים מהנהנים אבל פתרונות הם לא מצעים אולי משהו מכם חוץ מלהפנות לטיפול יציע הצעות ראליות וישבור את מעגל הסגור שיצרתם שהדרך החוצה מהדכאון מהמועקה מחשש מהחרדה הוא טיפול פסיכולוגי למה שלא תתחילו באמת לבצע אותו על המסך שנתחיל לחוות מה קורה בחדר הטיפולים שאותו אתם כל הזמן מציעים

07/07/2001 | 00:50 | מאת: ויוי

שלום לך ....מיסתורי .. אני לא מיקצועית ,אלא גם ,,מטופלת , אני מסכימה עם כל החלק הריאשון ,ואילו לחלק השני , אני חושבת שאתה לא כל כך מבין את מהות הטיפול , ומטרתו . המטפלים תפקידם לשמוע ,להבין והביא אותנו ,,,למצב שבו , יהיה לנו כוחות וכלים לפעול ,בלי פחד .לבד בכוחות עצמנו .כי זה הענין ,של הכוחות שלנו , חיזוק האישיות ,והערך העצמי . הם לא יכולים לתת לנו רצפטים ,או פיתרונות ,הרי כל העינין הוא בזה ,שכמשהו הישתבש לנו בדרך ,לא יכולנו לראות בברור מה קורה ואיך , למה אנו בודדים ,מאין הפחדים והעצבות וכו' תנצל את הידע שלהם ,לטובתך ,תשתף פעולה ,עם כל הנשמה ,תבין ותיזרום ,בזמן הטיפול תפיק את מלא התועלת , ותראה בסוף שבכל פגישת טיפול ,משהו היתקדם הלאה . אני מאחלת לך הצלחה והמחשב דווקא כן יכול לעזור ...

07/07/2001 | 13:15 | מאת: ט לרופאים בעיקר

תודה על התגובה המחשב לדעתי רק מחזק את הבדידות כי נוצר מצב בו אנו מתפשרים ומנהלים שיחה סטרלית על המסך אין מגע אנושי טבעי ואנו מאבדים עם הזמן את היכולות הטבעיות שרכשנו עם השנים למגע אנושי. ב. בנוגע לטיפול הפסיכולוגי בכל זאת יש בי תחושה שמעבר להנהון להבנה ולתמיכה שבאים מצד המטפלים יש צורך נוסף בהנחיה בהכוונה וזה חסר לי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית