למי לפנות ולמי עוד לא פניתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/07/2001 | 21:33 | מאת: nirgel

שלום לכולם הנני כיום בן 25, משוחרר מצה"ל שנתיים וחצי ובעל טראומה אישית עקב שירותי בצה"ל ( ולא הרגילה שכולם סובלים ממנה) במהלך השירות הצבאי שלי נהרגו ליחידה בו שירתתי 36 חיילים תוך חודש ימים ומאז אני סובל מסיוטים חוזרים,בהם אני מאשים את עצמי על כך שהם נהרגו ולא אני. פניתי מאז לצבא והם רק צחקו לי בפרצוף, והתגובה מגורם אזרחי לא הייתה טובה בהרבה מצה"ל. כיום אין לי רעיונות נוספים למי לפנות, ואולי אתם תוכלו לעזור לי ולמצוא סוף סוף שקט נפשי ללא סיוטים בלילות וללא רגשות מצפון על כך שהם נהרגו ולא אני. נ.ב. אין לי כל כוונה להתאבד בעקבות זה

06/07/2001 | 21:52 | מאת: יהודה

אתה מוזמן לפורום השכן הלם קרב

06/07/2001 | 21:57 | מאת: יהודה

http://doctors.msn.co.il/forums/list.php?f=66

07/07/2001 | 10:44 | מאת: אורה

איזה חמוד אתה (צביטה בלחי)

07/07/2001 | 01:27 | מאת: נועה

אני מצטרפת לעצה של יהודה, שתפנה לפורום של הלם-קרב (למרות שאני לא מכירה את הפורום, אבל הוא בטח יוכל לעזור לך). אני חושבת שמאוד כדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי אישי. אתה אומר שהצבא צחק לך בפרצוף. מאיזו בחינה אתה לא יודע למי לפנות? האם קשה לך למצוא פסיכולוג/ית מכיוון שאתה לא יודע איפה לחפש, או שיש לך גם בעיה כלכלית לשלם על הטיפול? לגבי השאלה הראשונה, אני בטוחה שאם תכתוב כאן מאיזה איזור אתה בארץ (ואולי כתובת אי-מייל), אנשים יוכלו להמליץ לך ולעזור בחיפוש. לגבי העניין של הכסף, השאלה היא גם באיזה קופת-חולים אתה חבר? למיטב ידיעתי, לפחות עד לפני כמה שנים, בקופ"ח כללית אפשר היה לקבל טיפול פסיכולוגי בחינם לגמרי, וגם לקופות אחרות יש סידורים שונים. אפשר לברר. בכל אופן - אל תישאר עם תחושת האשם הנוראית. אני חיה עם רגשי אשמה כבדים על מות אבא שלי, תחושה שכולתי למנוע ולא מנעתי, ואני יודעת איך זה ולאיזה חרדות זה הוביל אותי. קשה לי לדמיין איזה סבל זה לחיות עם תחושה ש- 36 חיילים מתו ולא אתה. כדי לחיות טוב - מגיע לך שתעזור לעצמך לקבל עזרה, לילה טוב ואשמח לעזור בפרטים לגבי קופ"ח - נועה.

07/07/2001 | 17:05 | מאת: nirgel

נועה היקרה אז ככה אני מאילת פניתי לקופ"ח ואת זמני ששהיתי בטיפול הייתי יכול לבזבז בהרבה דרכים שם הרבה הרבה יותר מוצלחים וכסף......אני עובד במלון

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית