סחרחורת עם בכאב ראש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/04/2000 | 20:25 | מאת: בל

לאחר תאונת דרכים שעברתי לפני כ8 חודשים אני מרגישה לעתים קרובות בשעת לחץ או בזמן שאין לי שליטה ..כאבי ראש פתאומיים עם סחרחורת קשה לי לצאת מהמצב ולפעמים לוקח הרבה זמן קשה לי להגיע להסבר עצמי מה בדיוק גורם לי למצבי לחץ איך להתגבר על זה?או לסירוגין איך לטפל בבעיה?

04/04/2000 | 23:55 | מאת: אמיר זהר

בל שלום. קראתי את מכתבך בכדי להבין מה הסיבה לכאבי הראש ולסחרחורות. מכתבך מתייחס להרגשה לא נעימה המופיעה בהפתעה, בעיקר במצבי לחץ. האם ההרגשה מלווה בהזעה או בקוצר נשימה? האם קיימים כאבים בחזה וחשש כי משהו רע במיוחד עומד לקרות? אם אכן בכך מדובר, שהרי יתכן כי את סובלת מהתקפי חרדה. מאידך יתכן ומדובר בהרגשה הנובעת מחרדה, אך לא מדובר בהתקפי חרדה של ממש. יתכן ומדובר גם בגורמים גופניים, כדוגמת הפרעות בתפקוד בלוטת התריס. להתקפי חרדה ןלחרדות ספציפיות, קיימים מספר טיפולים אפשריים, ואותם פירטתי בתשובתי לליאת בנוגע לחרדת נהיגה. במקרים של התקפי חרדה, לעומת זאת, רבים ממליצים על טיפול תרופתי, אשר במקרים רבים מביא להקלה מהירה . עם זאת, ההחלטה על סוג הטיפול היא אישית, ותלויה בך. אני ממליץ על פניה לרופא המשפחה אשר יפנה אותך למרפאת חרדה, לפי קופת החולים אליה את שייכת, או לפניה לטיפול במסגרת שאינה ציבורית. כמו כן מומלץ לבצע בדיקות דם שגרתיות ובדיקה גופנית כללית, לפני הפניה למרפאת חרדה. לאחר מכן ניתן יהיה לאבחן באופן מעמיק את הסיבה למה שאת מרגישה, ולבחור טיפול מתאים יחד איתך. בהצלחה! ד"ר אילן טל המרכז לבריאות הנפש ע"ש בריל (רמת חן), תל אביב.

06/04/2000 | 00:34 | מאת: אמיר זהר

לבל שלום רב על פי סיפורך ניראה שהתאונה שעברת גרמה לך לשינוי נפשי ובו את חשה תגובת חרדה מוגזמת עקב אירוע שלא מצדיק תגובה כה חריפה. לדבריך דברים מלחיצים בחיי היום יום מעוררים בך תגובה קיצונית כגון כאבי ראש סחרחורות ותחושה של לחץ נפשי. ניכר כי גילויי החרדה הם סומאטיים, קרי באים לידי ביטוי בהפרעה פיזיולוגית אך ניכר כי מקורם בחרדה נפשית. כדאי להיוועץ עם רופא המשפחה שיבדוק אותך באופן יסודי יותר ויחליט האם יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית. קיימים היום מגוון רחב של טיפולים בהפרעה מסוג זה כגון תרופות הרגעה שונות (למשל תרופות נוגדות דיכאון) טיפולי פסיכותרפיה תמיכתיים היפנוזה ואף טיפולים קוגנטיבים קצרי מועד. בברכה שי קולין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית