כדורים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/07/2001 | 08:27 | מאת: ענת

בזמן האחרון אני לא מפסיקה לחשוב על מחלות מהבוקר עד הערב. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי אבל נדמה כי המצב מחריף. ניסיתי להימנע עד היום מטיפול בכדורים אבל אני מתחילה לחשוב שאולי זה הפתרון לחיים קצת יותר טובים. אשמח לתגובה.

02/07/2001 | 08:30 | מאת: <>אור<>

אזה כדורים ממה את סובלת מה מי מו????????

02/07/2001 | 11:15 | מאת: נועה

ענת שלום, אני נועה. אני בעבודה כרגע ואני לא יכולה ממש להתכתב, אבל אני אשמח לדבר איתך על הנושא בערב. יש לי קצת ניסיון בהתלבטות הזו. אני סובלת מחרדות כבר שנה, ורק לפני כחודשיים נשברתי והתחלתי לקחת כדורים. יש שיפור די משמעותי, אם כי זה לא ש"גיליתי את האור" - עדיין יש בעיות רבות, והכדורים הם לא תרופת פלא. לי הייתה התנגדות גדולה מאוד ללקחת כדורים במשך המון זמן, חשבתי שאני אוכל לצאת מזה בעצמי, למרות שהפסיכולוגית שלי אמרה לי כל הזמן שאני צריכה כדורים. בכל אופן - אני ממש לא אומרת לך אם לקחת או לא, זה אינדיבידואלי לחלוטין, וכמובן שצריך להתייעץ עם הפסיכולוג ועם רופא. לדעתי בכל אופן - השאלה היא עד כמה הפחד מפני מחלות והמחשבות הבלתי פוסקות משתלטות עלייך, עד כמה הן הופכות למרכז חייך, עד כמה זה פוגע בתפקוד היומיומי שלך, האם את נמנעת מלעשות דברים מסוימים בגלל הפחד ממחלות, והאם את מרגישה שהפחדים הולכים ומחמירים ומתפרסים על יותר ויותר תחומים. אם תרצי לכתוב לי עוד ולספר על אופי החרדות, ולענות על השאלות הנ"ל, וגם לתת קצת מיקום של מצבך בחיים - גיל, מצב משפחתי וכד' - אני באמת חושבת שהתכתבות בפורום יכולה מאוד לעזור. אני נכנסתי לראשונה לפורום רק לפני עשרה ימים, ונדהמתי לגלות כמה אנשים מרגישים וחווים דברים דומים לי. שוב, אני מדגישה שאני סתם בן-אדם, וצריך לקחת בערבון מוגבל כל עצה ותמיד להתייעץ עם אנשי מקצוע, אבל בכל זאת לי זה מאוד עזר גם לדבר עם אנשים שחווים דברים דומים. ביי, נועה.

02/07/2001 | 13:39 | מאת: ענת

הי נועה, קודם כל תודה על התשובה. אני חיה עם הפחדים האלו כבר שנים (לפחות שמונה) אבל בזמן האחרון זה מחריף ובהחלט מתחיל להשתלט לי על החיים ( עד כדי כך שאני קרובה להתפטר מהעבודה). הפסיכולוגית שלי דווקא לא המליצה לי לקחת משהו, אני העליתי את זה בפניה ולה היו הסתייגויות. יש לי פשוט ידיד טוב רופא, והוא זה שהכניס לי לראש ששימוש בכדורים יכול לשנות לי את החיים. עד אז אפילו לא העליתי את זה בדעתי. וחוץ מזה, אני בת שלושים ושתיים, נשואה +ילד אולי יצא לנו להתכתב בערב,

02/07/2001 | 17:54 | מאת: הלית

ענת שלום, אם את עדיין בשלב בו את רק חושבת על מחלות בלי לחוש ממש בכאבים אולי תנסי לקחת פרוזק? במידה והנך סובלת כאבים שונים ותופעות לוואי, תנסי בבית מרקחת טבעי מה יש לתרופות ההומאופתיות להציע. תהיי בריאה וכל טוב, הלית

03/07/2001 | 12:34 | מאת: ע'

ענת, אני לקחתי פרוזאק במשך 3 שנים והם ממש שינו לי את החיים לטובה. לאחרונה הפסקתי איתם ועכשיו אני מתכוונת לחזור להשתמש בהם. ממליצה לך. תרגישי טוב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית