פחד אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/07/2001 | 06:49 | מאת: יעל

רציתי לשאול האם בעקבות מאורע מפחיד שעובר ילד וכיוון שמידי פעם הזכרונות שבים אליו מה הדרך הטובה לטיפול בפחד???? האם להרחיקו ממקור הפחד או דווקא לקרבו ולהראות לו שמה שקרה פעם אחת כבר לא קורה ... האם לדבר איתו על הפחד הרבה ואז זה בעצם נותן לגיטימציה לפחד שלו ...או שעדיף להדחיק ולהעביר כל פעם נושא כאשר הוא צף???

02/07/2001 | 08:50 | מאת: adi

יעל שלום, אמנם אין לי ילדים, אבל לדעתי טוב תעשי אם תספרי על הילד פרטים כגון: בן כמה הוא? כמה זמן נמשכת התופעה? האם התופעה אופיינית לחלק מסוים של היום (לדוגמא: זמן שינה) או שזה מופיע לכל אורך היום? איך הקשר שלך איתו? איך הוא בגן / ביה"ס? האם קדם מאורע לפחדים? כעקרון חשוב מאוד דווקא כן לדבר על הפחדים ולתת להם לגיטימציה. אפשר גם לבקש ממנו לצייר את הפחד. עדי

02/07/2001 | 17:17 | מאת: רוית ניסן

יעל שלום. קשה לענות על שאלתך מבלי לקבל קצת יותר פרטים על המאורע המפחיד- מתי קרה, איפה היה הילד? האם זה כרוך בסוג של אובדן? האם זה השפיע עליו בעוד תחומי חיים? אם תוכלי לפרט קצת יותר- נוכל לנסות ולחשוב איתך ביחד על דרכי התמודדות נאותות. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית