מה בין ,סכיזופרניה , לבין הפרעה סכיזואידית ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/07/2001 | 18:47 | מאת: ריקי

שלום לרופאי הפורום , יש לי שאלה , האם למי שאבחנו אצלו לפני המון שנים ,סכיזופרניה , וo .c.d " מאבחן לבד את עצמו " ומוצא הפרעה סכיזואידית , הפרעה נימנעת ,וקוים תלותים ,באישיות . האם יתכן שנפשו של בני כל כך פגועה ,(בן 23 ) רופאת המישפחה ,אמרה שלא יתכן שיש ,גם סכיזופרניה ,וגם אישיות סכיזואידית . תודה לכם מראש .

01/07/2001 | 21:17 | מאת: דר' עמי אבני

ריקי שלום לא ממש הבנתי את השאלה ממה שהבנתי יתכנו אבחנות גם של הפרעה סכיזואידית וגם סכיוזפרניה ו OCD יש צורך באבחון של איש מקצוע אם כי בהחלט ניתן להעזר במידע שהוא יסחית פשוט לגבי קריטיונים לאבחנה יתכן שהאבחנות בעבר דורשות הערכה מחדש בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית