ילוסי אברהם דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/06/2001 | 23:36 | מאת: עודד

שלום לך: כתבתי לך לפני יומים אך לא הייתה תגובה, לא חשוב אני יחזור על שאלתי: ככה, אני סיימתי את לימודיי לפני ימומיים קעבלתי את זה קשה כמעט כמו כול אחד רציתי עזרה מימך בכך: אני ילד שאף פעם לא אבהו אותו יסתדרו איתו, ואני לא יראתי ולא מראה יחס להשתלב כי אני פוחד מדחייה כמו תמיד , עברתי 2 בתי ספר בכולם לא הסתדרתי אני יודע שהבעייה היא אצלי שאני נורא קר קר לאנשים ונותן להם תחושה לא טובה ואז הם מתרחקים אני כנראה עושה זאת מפחד מדחייה אני עוד 4 חודש מתגייס אנה אנה אנה מימך עזור לי ותן לי טיפים? האם אתה חושב שיש עוד אנשים כמוני ב

01/07/2001 | 00:40 | מאת: אביטל

לעודד יש בהחלט עוד אנשים כמוך ונראה לי שהרבה גם לי אין הרבה חברים ועברתי שני עבודות ולא הצלחתי כ"כ להכיר אנשים וזה באמת היה מחשש מדחיה ולא בהכרח כי אנחנו "טיפוסים קרים" אלא רק מנוכח העובדה שאנו חוששים להיפגע מדחיה זו הסיבה היחידה יכול להיות שהפחד שלך נובע מפגיעה בילדות בה חשת עזוב , בודד או נפגע ככה זה אצלי לפחות והתחושה החזקה היא הצורך העצום באהבה והבנה בכל אופן אם תרצה לדבר אני כאן אביטל ואני ממליצה לך לפנות לטיפול אני בעצמי מנסה את האופציה הזו או דרך קופ"הח שלך או באופן פרטי תנסה לנצל את החופשה שלך לפני הצבא לשפר את התחושות הפנימיות שלך ואני מוסיפה שאני גם כ"כ מבינה אותך לפעמים הדברים האלה כ"כ מלחיצים אותנו שאנחנו מתפרקים ולא יודעים מה לעשות עם עצמנו אבל אם שרדת את הביה"ס כל השנים האלו אין לך מה לפחד אתה תשרוד גם את הצבא אבל באמת אם תנסה לפנות לטיפול ייתכן ומצבך ישתפר ותרגיש יותר טוב ותהיה יותר שלם אם עצמך בצבא

01/07/2001 | 07:03 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, לא ראיתי את פנייתך, ולכן טוב שלקחת יוזמה ופנית שוב! הנה, זו הוכחה לקיומה של אחת מהתכונות שנדרשות בחיים המבוגרים. ובאשר לבקשתך כי אעזור לך מפני שלא אוהבים אותך ולא מקבלים אותך לשום מסגרת: במקום לתת לך טיפים משלי, אשמח אם תוכל אתה להציע כמה טיפים כאלו, ואז נבחן זאת ביחד. ההתחלה תהיה ב"תרגיל" קטן: ערוך רשימה, ארוכה או קצרה, של הסיבות שהאנשים דוחים אותך. תן דוגמה לכל "סיבה" כזו. למשל: אם אתה "קר", במה זה מתבטא... אם אתה מתנהג בהתנשאות, במה זה מתבטא...וכו' וכו'. אחר כך, עבור כל אחד מהדברים ברשימתך, ותן עיצה לגבי כל אחד מהפריטים ברשימה: אילו זה היה מישהו אחר, מה אפשר להציע לו שיתנהג אחרת, כלומר בצורה מוצלחת יותר. שלח לי את כל העניין למייל האישי שלי, ואוכל לתת לך משוב. דרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית