הפרעת אישיות גבולית -

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/06/2001 | 00:39 | מאת: אליאן

מה הטיפול הכי מתאים להפרעה זו... איזה תרופות ניתנות ? ואיזה סוג של טיפול נפשי הוא הכי יעיל ? ומה הם סיכויי ההחלמה או יכולת תפקוד טובה יותר.

30/06/2001 | 01:09 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אליאן שלום האבחנה של הפרעת אישיות גבולית היא כל כך כללית ולא מדוייקת שלמעשה (לדעתי) אין תשובה לשאלתך. הבעיה האבחנתית הזו מאפיינת למעשה את רוב אבחנות האישיות. לכן יש צורך בהיכרות אישית עם המטופל וההבנה של סוג הבעיה וסוג הטיפול המתאים צריכים לבוא מתוך היכרות זו ולא מתוך הגדרה איבחונית שבמקרה הנוכחי עלולה להיות מאוד מעורפלת. מה שמקובל בספרות לגבי הפרעת אישיות גבולית שהטיפול המתאים ביותר הוא פסיכותרפיה (שיחות) במסגרת דינמית ארוכת טווח. השינויים חלים לאט ומדובר בפרקי זמן של חודשים ושנים ותהליך שעלול להיות קשה ומתיש. מאחר ולא מדובר במחלה אין כאן שאלה של החלמה. מדובר על מבנה אישיותי מסוג מסויים שגורם לליקויים בתפקודי החיים. מטרת הטיפול לשנות את הדפוסים האישיותיים הללו כדי לאפשר איכות חיים טובה יותר. אין טיפול תרופתי ספציפי להפרעות האישיות. פעמים רבות נלווים להן תופעות נפשיות כגון דיכאון, חרדה ועוד. הטיפול התרופתי ינתן לפיכך לבעיה שתאותר, במידת הצורך. בברכה ד"ר אורן קפלן

30/06/2001 | 01:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

וכמובן לילה טוב אליאן. אורן.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית