עשיית צרכים-ילד בגיל 11

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/06/2001 | 12:05 | מאת: דודי

בני בגיל 11 לא נגמל מעשיית צרכים במכנסיים. נבדקה סיבה רפואית. -היה בטיפול פסיכולוגי -אצל 2 רופאים. - לאחר הפסקה מומולצת ע"י הרופאה ממשיכים היום בטיפול. הילד חכם ,ספורטאי,תלמיד עם ציונים טובים בבי"ס, משתלב חברתית. השאלה : האם בעיה זו מוכרת? האם ידוע על טיפול שהצליח? מי יכול לעזור?? בתודה דודי

30/06/2001 | 00:51 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דודי שלום התופעה מוכרת ודורשת טיפול. יש בהחלט טיפולים שהצליחו, תלוי מאוד בסיפור האישי. זו עלולה להיות בעיה עקשנית ואם מדובר בסיבות פסיכולוגיות מקובל לחשוב על התופעה בד"כ כסוג של מאבק או קונפליקט של שליטה. חשוב לפנות לפסיכיאטר ילדים (ואני מבין מדבריך שכבר פניתם) כדי שיערוך אבחון נכון וישלול בעיה פיזיולוגית. במידה ואכן המקור הוא נפשי נחוץ טיפול פסיכולוגי. לעיתים עורכים גם מפגשים משפחתיים בפורום כזה או אחר. בברכה ד"ר אורן קפלן

30/06/2001 | 14:27 | מאת: adi

דודי, אולי היה קטע מיני שהילד עבר??????. עדי

06/07/2001 | 11:38 | מאת: דודי

ד"ר אורן קפלן מודה על תגובתך

26/06/2003 | 14:30 | מאת: דודי

שלום! האם אפשר להמליץ על מומחה או מוסד שמתמחה בבעיה?? ד"ר אורן קפלן כתב/ה: > > דודי שלום > התופעה מוכרת ודורשת טיפול. יש בהחלט טיפולים שהצליחו, תלוי מאוד > בסיפור האישי. זו עלולה להיות בעיה עקשנית ואם מדובר בסיבות > פסיכולוגיות מקובל לחשוב על התופעה בד"כ כסוג של מאבק או קונפליקט > של שליטה. חשוב לפנות לפסיכיאטר ילדים (ואני מבין מדבריך שכבר > פניתם) כדי שיערוך אבחון נכון וישלול בעיה פיזיולוגית. במידה ואכן > המקור הוא נפשי נחוץ טיפול פסיכולוגי. לעיתים עורכים גם מפגשים > משפחתיים בפורום כזה או אחר. > בברכה > ד"ר אורן קפלן >

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית