חינוך מיני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/06/2001 | 03:22 | מאת: ניצה

רציתי לדעת מה דעתכם,עמיתים ואנשי מקצוע: מהי הדרך הטובה ביותר להעביר לבנות עשרה את המסר שיהיו מתונות ושידעו "לשמור על עצמן" אי אפשר פשוט להגיד אסור ולא כדאי כי עלול להיות בדיוק ההיפך - גיל ההתבגרות=מרד....

29/06/2001 | 07:27 | מאת: רוית ניסן

לניצה שלום. חינוך מיני לא מתחיל בגיל ההתבגרות. ראשיתו כבר בשלב מוקדם מאוד- המסרים העוברים קשורים להנאה וגבולותיה, לפרטיות, לערכים ולרגשות. אני בטוחה שבנותייך המתבגרות כעת - עם "המידע" הזה- התחושתי, הרגשי והערכי מתרגלות את הערכים הללו- בודקות את הגבולות, ככל מתבגרת. אם את שלמה עם המסרים שהעברת- הרי שאת יכולה לסמוך עליהן שתדענה להיזהר ולשמור על עצמן. זה המסר שצריך לעבור, מבלי להזניח- אלא להפך: להיות שם עבורן. שידעו כי יש כתובת לשאלות, תהיות וחיבוק מנחם בזמן האכזבות. אני יודעת שזה נשמע כללי מידי- אלו מגבלות התקשורת הוירטואלית. במידה ויש לך שאלות יותר ספציפיות- אשמח להשיב. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית