בעיה חמורה מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/06/2001 | 14:26 | מאת: יפעת

אני בת 35 התחלתי ללמוד שעורי נהיגה לקחתי בערך 20 שיעור עד עכשיו ופתאום אני נכנסת למען חרדה עמוקה באמצע הנהיגה כאילו שאני נכנסת במשאית או שפתאום היהנ אני רוצה לדרוס משהו נראה לך שזו בעיה נפשית כמו האמא שהטביעה את ילדיה ?

28/06/2001 | 18:23 | מאת: adi

ליפעת, לא נראה לי. החרדה שלך מתאונה מאוד מאוד מובנת. עדי

28/06/2001 | 18:56 | מאת: דר' עמי אבני

יפעת שלום נראה לי שזו בעיה לא ידוע אם חמורה ודאי לא כמו האם שהטביעה את ילדיה ככל הנראה מדובר בהפרעת חרדה ניתנת לטפול התנהגותי או אחר (טפול התנהגותי - לא מוותרים לקושי אלא מתמודדים עמו בהדרגה עד לנצחון מלא עליו) אם תתני עוד פרטים ניתן לחשוב הלאה בהצלחה ומומלץ לא להכנע לזה עמי

28/06/2001 | 21:06 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יפעת אני מסכים עם ד"ר אבני. טיפול קוגניטיבי/התנהגותי עשוי להיות יעיל. חשוב להבין מה עורר את המחשבות, אבל אני מעריך שניתן בצורה ממוקדת לפתור את הבעיה. חשוב שתמשיכי לנהוג ולא תחדלי כי במקרים הללו ככל שהזמן עובר החשש מהנהיגה עלול להחריף. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

29/06/2001 | 00:06 | מאת: אורן

שלום אני יכול לומר לך כחרד ותיק שלי היו מחשבות דומות לא במהלך שיעורי נהיגה אלא סתם כנהג רגיל. המחשבות היו נובעות כאשר הייתי נוסע אחרי משאית או כאשר הייתי עומד מאחורי משאית הייתי חושב וואו, מה יקרה אים נהג המשאית יעשה הילוך אחורי ויכנס בי או מה יקרה עם בנסיעה המשאית תתנגש בי. מחשבות נוספות ממשפחת הפחד מהעתיד הלא צפוי היו לי כאשר עמדתי על מרפסת שמש למשל הייתי חושש וואו מה יקרה עם המרפסת תיפול. אז חביבתי כאחד שעבר את מחשבותיך וסבל מהם ע"י תגובת חרדה לא נעימה אני יכול לומר לך בביטחה שהדרך היחידה להתמודד עם פחדים מחורבנים אלו היא להתמודד איתם ולא לברוח מהם. וכל פעם שזה קורה לך תצחקי לזה עד כמה שזה נשמע רדוד ולא פסיכולוגי יאפי זו הדרך הטובה מכל לפחות עבורי. חזקי ואימצי ומי יתן והכח יהיה איתך

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית