הריון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/06/2001 | 15:36 | מאת: gl

תיאור המיקרה איבחון של מאניה דפרסיה , חוסר תיפקוד כ 3 שנים, תרופות שונות אחרי 3 שנים ליטיום כ 4 שנים כיום 3 שנים ללא ליטיום , תיפקוד תקין לחלוטין , חיים רגילים כולל עבודה בית חברה וכו , מעונינת להיכנס להריון (גיל 39.5 ) 2 ילידים 12 , 15 מה הסיכון שהלידה תגרום לחזרה למצב דיכאוני המשבר הקודם היה שנה לאחר הלידה

27/06/2001 | 16:00 | מאת: נטעלי

יש אתר לפני זה למטה על יולדות תכנסי ומשהי מנוסה תענה לך על שאלתך יותר ברור ומפורט.

27/06/2001 | 16:32 | מאת: אביב

לא נכון.. הפורום הזה מצוין לשאלתך. תחזרי יותר מאוחר לקבל את תשובתו של ד"ר עמי אבני.

27/06/2001 | 18:05 | מאת: יעל

חזרת המשבר אף פעם לא מחויב המציאות, זה יתכן דעכאון לידה שאובחן מאוחר, יכול לחזור, אבל זה ענן שחור, ואחר כך עובר, ותהיה לך מתנה ביד - ילד.

27/06/2001 | 23:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

GL שלום לשאלתך אין תשובה מדוייקת. מובן שלאור הנתונים שהצגת חשוב שתקופת ההריון ואף התקופה שאחריה תלווה בטיפול נפשי. עצם העובדה שקיים פחד מפני המשבר הנפשי הבא זהו גורם לחץ שעומד בפני עצמו, כך שלא מדובר רק בחשש להתפרצות דיכאון בשל ההסטוריה אלא חשש ליצור מעין נבואה שמגשימה את עצמה. הייתי ממליץ להתייעץ עם הגורמים הטיפוליים שמוכרים מהעבר ובוודאי יודעים לענות תשובה יותר אישית בהתאם להיכרות זו. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

28/06/2001 | 04:36 | מאת: דר' עמי אבני

שלום בהחלט קיים סכון עם הזמן בהריון ולאחריו כרגיל לאחר זמן כה רב גם שווה לשקול אולי שוב את האבחנה (את במעקב ? לא ?) הטוב ביותר - שובי למי שמכיר אותך והוועצי בו בהצלחה עמי

28/06/2001 | 16:00 | מאת: דוגי

אנשים מה קורה לכם ? האשה הנכבדה היתה בטיפול פסיכיאטרי מסיבי מספר שנים הגברת המכובדת חובקת שלושה ילדים היא מתקרבת לגיל 40 מה קורה לכם אסור !!!!!~ אסור !!! ושוב אסור לה להיכנס להריון סוף סוף היא חיה טוב ללא תרופות אז למה לקחת סיכונים כשיש לה כבר 3 ילדים. מה עם טיפה אחריות כלפי הילדים שלך גברת מה עם אחריות למשפחה את רוצה לקחת את הסיכון שלא תהיי מסוגלת לטפל בתינוק החדש וגם בילדים הגדולים שלך את באמת ירדת מהפסים!!!??

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית