לטלי דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/06/2001 | 15:07 | מאת: נטעלי

טליושש: יש לי עוד משהו לספר לך נכון סיפרתי לך שסיימתי תיכון . אז נכון שלא ישתלבתי עם האנשים שם מחוץ אחת. היה משהו בכיתה שלי שבמשך שנתיים הייתי נורא נורא קרה אלייו פתאום לקראת סוף השנה הזו יתחלנו להגיד שלום היי יסתבר לנו שדודים שלו גרים בשכונה על ידי פעם הוא אמר גם בשיעור הייתי על יד השכונה שלך ואז רשמתי לו מכתב בקשתי תטלפון שלו .. והרבה הוא לא היה מגיע לכיתה היה עובד. יזמנתי אותו אליי עם הוא היה על יד השכונה הוא הסכים... ככה זה היה וגם פעם אחרונה שזכור לי זה בפורים שראיתי אותו יצאתי מהכיתה הביתה ואז הוא רצה בדיוק להכנס לכיתה ואמר : הייתי אתמול בשכונה שלך ואז אמרתי לו אז למה לא באתה והוא אמר אין לי תטלפון שלך.ככה זה הסתיים כשאני בסוף אמרתי תרשום לא היה לו אייך אז אמרתי מה המספר שלך הוא אמר . וזהו עד אתמול לא ראיתי אותו במסיבה סיום.כשראיתי אותו אמרתי לו בא סם שאלתי מה נשמע וספרתי שיתקשרתי מאה פעם והפלאפון לא זמין הוא אמר יחלפתי פלאפון ואז ראה מורה והלך להגיד לה שלום.אז: אני נורא חיבבתי אותו באמת אני לא רוצה לסיים תקשר. קבלנו דף קשר יש לי תטלפון שלו בבית אני רוצה לצלצל ולשאול אם הוא רוצה שנשמור אל קשר הבעייה אם הוא לא רוצה כי הוא יכל לבקש לא?!את שלי תטלפון.. מה את אומרת אני חושבת כמו תמיד הוא בטח שונא אותי אני לא יודעת מה לעשות וגם בגלל זה רע לי מאוד.. תודה טלי ו ביי

26/06/2001 | 17:21 | מאת: טלי וינברגר

נטע-לי, אני אענה לך כאן על שני מכתבייך האחרונים. לגבי הבחור - אין לי עיצה טובה בשבילך, אבל לדעתי אף פעם לא כדאי להשאיר את הדברים לידי הספק. אם תתקשרי והוא יגיד לך שהוא לא רוצה, זו תיהיה פגיעה וזה לא יהיה נעים, אבל אחרי זה תדעי שאין לך מה לשבת כדי שאולי-אולי יום אחד הוא יתקשר, ואם הוא יסכים וירצה - אז...מה טוב. לגבי יעילות הטיפול הפסיכולוגי, באופן כללי אני מאמינה גדולה בטיפול. אבל יש להתאים את הטיפול והמטפל הנכון אל המטופל. ישנם סוגים רבים של טיפול, וכמו כן ישנם מטפלים מסוגים שונים. צריכה להיות התאמה בין המטפל למטופל, אחרת מדובר בתהליך סיזיפי, קשה ובדרך כלל לא מועיל. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית