דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/06/2001 | 08:03 | מאת: אפרת

אייך מעלים בטחון עצמי? הבטחון העצמי שלי ממש נמוך והדימוי שלי נמוך אני מבחינה חיצונית בסדר אבל יש לי מלא רגשי נחיתות עזרו לי

26/06/2001 | 08:41 | מאת: אביב

אפרת בוקר טוב, יש לי הרגשה שאת שואלת אותה שאלה המון פעמים, בשבוע האחרון, תחת שמות שונים, זה לא יעזור - תמיד תקבלי אותה תשובה. בטחון עצמי זה דבר נרכש, צריך לעבוד עליו, צריך להתחיל להאמין בעצמך, ביכולות שלך ובכוחות שלך. אם היא אפשר לבד, צריך מישהו שיתן את הדחיפה הראשונית, מישהו שיאמין בך ויגרום לך לראות את הדברים החבויים שבך, מטפל/ת, חבר או חברה, ואחר כך גם אפשר להפנים את זה, ולהאמין בעצמך ולהתגבר על רגשי הנחיתות. אם אני צודקת לגבי השמות השונים ושאילת אותה שאלה המון פעמים, זה גם מראה לי לפחות, עד כמה את לא בטוחה בעצמך, עד כמה את חושבת שמישהי אחרת, בשם אחר, בדמות אחרת, תקבל תשובה אחרת.. אבל זה לא ככה.. אותה תשובה - לכולם.. ותתחילי לטפל.. בעצמך.. כדי להתגבר על זה. אני אשמח להיות פה בשבילך ועוד אנשים כדי לנסות לתת לך נקודות אחיזה, אבל זה מבלבל כל הענין של השמות, מטעה, ובמקום להשיג את המטרה - לקבל יותר תגובות, את דווקא נעלמת, כי מתייחסים אליך כל פעם כמישהי אחרת.. וחבל.. תבחרי שם אחד, תתחילי להשתלב בו, תפרטי קצת יותר, ותקבלי התייחסות מהרבה אנשים מקסימים שיעזרו לך אולי לגלות דברים בעצמך שיצליחו לעזור לך לחזק את עצמך.. אביב.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית