לאביב- חלום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/06/2001 | 07:55 | מאת: אליאן

את דווקא כן מצליחה לשמור, הרבה יותר ממה שאני אומרת... שכחת את החלומות שלי ? אז הנה שניים... לפני כמה ימים חלמתי חלום שאני לא ממש זוכרת ,מלבד משהו אחד בולט וזה.. שהחזקתי בלון כחול וריחפתי איתו... לא גבוה אלא כשני מטר בערך... והסתובבתי בין האנשים ברחוב ! והחלום השני - הייתי במן מבנה, בניין בעל חמש קומות, כאשר בקומה הראשונה הייתה מן תוספת בניה מעוד ישנה. פתאום הייתה רעידת אדמה וכל הקומה קרסה. האנשים בקומות העליונות נאספו בדירה שלי ואני הרגעתי אותם שהבנין לא יפול. ושרק הקומה הראשונה קרסה כי היא הייתה מאד ישנה. להבדיל משאר החלומות, דווקא בחלום הזה הייתה לי תחושה חזקה של פחד. מה דעתך ?

26/06/2001 | 08:51 | מאת: אביב

נשמה שלי.. אני אתחיל דווקא בחלום השני כי הפרשנות שלו קפצה לי מאוד ברור לראש, ממש בפעם הראשונה שקראתי אותו. אז ככה - את מרגיעה את האחרים שהכל בסדר, שהבנין לא יפול ולא יקרוס.. את מרגיעה את האנשים שסביבך שהכל בסדר אצלך, שכל מה שהצלחת לבנות ולהתחיל לא יהרס, אבל.. הפחד קיים דווקא כאן אצלך בפנים עמוק.. את לא בטוחה במה שאת אומרת, רק מנסה להרגיע את הסובבים, אולי בתחושה הפנימית שלך הבנין כן יקרוס, ולא רק הקומה הראשונה שלו.. ואולי הקומה הראשונה הזאת היא דווקא הענין עם הילד, הבן הראשון/הבכור ? אולי את מנסה להרגיע אותנו האנשים שסביבך שלא כל התהליך שהצלחת להתחיל ולבנות יהרס, ורק הענין עם הילד והפנימיה הולך קצת לההרס, כי הענין הזה כבר ישן, כבר ידוע, אבל כל השאר חדש, תהליך שרק התחיל, ולכן לא ישבר כל כך מהר.. ואולי את פוחדת שזה לא באמת ככה, שברגע שהקומה הראשונה נפלה - הכל כן יקרוס, אולי את פוחדת שברגע שתישברי מהענין של הילד, כל מה שהצלחת לבנות יפול אחריו ? ולגבי החלום הראשון - אולי את מרגישה לא ממש מחוברת לאנשים, לא ממש קרובה, את מרחפת מעליהם כשני מטר באויר, רואה אותם, מרגישה אותם, אבל לא נוגעת ממש.. לא פגיעה, אבל גם לא ממש נתמכת על ידי כולם, ובכל זאת נעזרת בריחוף בבלון אחד כחול, אולי הבלון שאני שלחתי אלייך ? מלא כוחות ואויר ואנרגיות חיוביות ? הלוואי.. בכל מקרה אני פה איתך.. שומרת ומלווה ותומכת.. שלך אוהבת תמיד אביב.

26/06/2001 | 10:57 | מאת: אליאן

אם זה היה משחק הכספת, היית לוקחת את כל הקופה ! כן, את צודקת, כרגיל...!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית