יעוץ בנושא גיל המעבר אצל נשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/06/2001 | 19:30 | מאת: משה

אמא שלי בת 45 עוברת את תקופת גיל המעבר יש לה שלושה ילדים בגיל 18 16 ו6 לחוצה מאוד מתעללת נפשית בילדיה כתוצאה מהתקופה שני הילדים עדיין לא עברו את גיל ההתבגרות וזה יוצר התנגשות קשה הילדים סובלים וגם האמא עצמה ובעיקר בעלה שהוא אב חורג לשני הילדים הבוגרים נאמר לי להפנות אותה לטיפול אבל היא מסרבת מה ניתן לעשות בכדאי לסייע לה?

25/06/2001 | 19:51 | מאת: adi

משה, תנסה לפנות ליועצת של בית הספר. נשמח אם תכתוב על מערכת היחסים בינכם לבין עצמכם (אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאתה אחד הילדים) וביניכם לבינה לפני תקופת גיל המעבר. עדי

25/06/2001 | 21:13 | מאת: משה

עדי אכן אני אחת מהבנות השתמשתי בשם בדוי של בן למניעת זיהוי זה עתה סיימתי את לימודי אני קרבה מאוד לגיל 18 המצב עם אימי מאוד קשה המריבות התעצמו לאחרונה אני סופגת ממנה איומים לגבי זרקתי מהבית כשאגיע לגיל 18 הפחד גדול אבל הכי סובלת זאת בת ה6 שאימי ילדה אותה בגיל מאוחר

25/06/2001 | 22:43 | מאת: דר' עמי אבני

משה שלום אם היא אכן מתעללת בילדיה יש חובת דווח אם איני טועה ניתן לפנות לפקידת סעד ואז ניתן לדרוש ממנה טפול במטרה שההעללות בילידה תפסק. בברכה עמי

26/06/2001 | 13:41 | מאת: משה

ההתעללות אינה פיזית היא עוברת תקופה מאוד קשה לעיתים היא נפתחת אליי היא מאוד חשובה לנו ואנו דואגים לה אנחנו חושבים שהיא צריכה טיפול פסיכאטרי ושום דרך לא עוזרת אני מאוד מעוניינית לעזור לה כיצד ניתן לעזור לה? היא נשואה מחדש והבעל לא ממש תומך בה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית