פחד מתמיד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/06/2001 | 02:59 | מאת: דקל

שלום, אני בן 15 ויש לי בעיה די רצינית. אני מפחד לישון מחוץ לבית או בלי בן משפחה קרוב במקומות אחרים. הבעיה מטרידה אותי מאד מפני שאני דואג למה שיקרה בעתיד כשלא אוכל לעבור דירה או לטוס לחו"ל. אני לא זוכר מתי הפחד הזה התחיל אבל אני יודע שהוא לא היה קיים תמיד. האם זהו פחד שכיח? האם יש דרך לטפל בו? בתודה, דקל

25/06/2001 | 17:57 | מאת: טלי וינברגר

דקל שלום רב, האם אתה זוכר איך היה לפני שהפחד הופיע? האם אתה זוכר משהו (אירוע/מחשבה/חלום) שלאחריו החל הפחד? ומדוע זה מתחיל עכשיו לחלחל ולהפחיד אותך לגבי העתיד? ובאשר לשאלתך, באופן עקרוני ניתן לטפל בבעיה של חרדות שכאלו. פנייה לטיפול פסיכותרפויטי עשויה לסייע. אולם כדי להגיע לטיפול שכזה יהיה עליך לערב את הוריך. האם הם יודעים על הבעיה? תמשיך לכתוב, אני כאן. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית