שאלה לד"ר הלל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/06/2001 | 02:44 | מאת: נעמי

שלום הלל בראשית עליי לברכך שנכנסת לפורום זה ולמקצועיות שבו,אכן תבורך על-כך. אני בת-18 והיום נודע לי שאבי הומו-סקסואל לא שייש לי בעיה עם זה או שאני מדחיקה זאת.הורי כבר גרושים ואחיי מקבלים דימויי גרוע מכך אשר סובלים מהפרעות קשב ומהתנהגות הן מילולית והן פיזית.אחיי מאוד חכמים אך האם הם ייפגעו לטווח הארוך ומה ניתן לשיפור הדימויי העצמי שלהם. והאם יש קבוצות תמיכה למשפחה שההורה הומו.והאם כדאיי להתחיל בטיפול כלשהו.בתודה מראש אני עובדת עצות.

25/06/2001 | 00:54 | מאת: ד"ר הלל מה-נעים

שלום נעמי, ותודה על הברכה. כעיקרון איני יכול לתת תשובה יפה לכל נפש לנושא הומוסקסואליות, אלא תשובה המתאימה לדעתי האישית בלבד, שכן על פי ההלכה הומוסקסואליות דינה כרת, וזוהי הדרגה החמורה ביותר של החטא. בהנחה שהשתייכותך הרעיונית דומה לשלי, ואת מעוניינת לקבל את אביך כמות שהוא, ובהנחה שאת הבת הבכורה בבית, הייתי מציע לך לראות, ולהראות לאחייך, את אומץ ליבו של האב שבחר לצאת מהארון, וכן את הסבל שסבל כל השנים כדי להסוות את מצבו, בד"כ כדי שיוכל להוליד ילדים ולגדלם. את יכולה לתת דוגמא אישית לאחייך, ולהראות להם שאת מקבלת את האב כמות שהוא, בתנאי שזה אמיתי כמובן. נוכחתי, שניתן להיות גאה בקיום של קרוב שהוא הומוסקסואל מוצהר, משום שהדבר דורש אומץ ונחישות. 2. אינני מכיר פורום תמיכה כזה, משום מה הפורום המוכר לי מתייחס דווקא להורים של הומוסקסואלים. זו לאו דווקא סיבה לפנות לטיפול, משום שלא התרשמתי שיש דבר שאת רוצה לשנות בעצמך כתוצאה מכך. מדובר יותר בהתייעצות, ואני מציע לך לעבד את רגשותייך, לפעול, ואח"כ לשקול מחדש. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית