מה אומר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/02/2024 | 07:53 | מאת: סוריקטה

הי אנשים, מנסה, מנסה למצוא מילים ומשערת שתהיינה מבולבלות כפי שאיני יכולה להתמקד או לתאר לאחרונה. מניחה שהבלבול שאצלי מעצבן אנשים, כי איני מצליחה לכוון. סיפרתי כאן על כאבים גופניים. אני לא ממציאה ועד שמעזה לומר בכלל שכואב, ויש בי חלק שכאמור גם אינו נותן לכאב תוקף וזה המסר שכנראה עובר החוצה. לאורך השנה האחרונה ויותר, ניסיתי כל מני טיפולים אלטרנטיביים וגם הנחיות ממקורות שונים וגם תרופות ולא הצלחתי להיעזר בכלל. אדרבא. עבדנו בטיפול על פנייה למומחה רפואי ומבחינת הרופא - הכל בראש. והאמירה הזאת סגרה אותי יותר וגרמה לי לרצות לצפצף עוד יותר. עולם פנימי עולם פנימי עולם פנימי. אז לשם מה ישנן אינטראקציות עם החוץ? לשם מה ישנם טיפולים מסוגים שונים אם העולם הפנימי לא סופג ועמיד בפניהם? אני באמת לא רוצה שיגעו בי יותר ולהיעלם. :-( סוריקטה

הי סוריקטה, היום בדיוק היה לי דיון בצוות הפסיכולוגים שלי על הפיצול בין גוף ונפש, פיצול שאני חושב שהוא שגוי. חוץ מזה ש-90% בערך מחוויית הכאב מתרחשת במוח, תמיד, כך שזה לא מבטל כהוא זה את הצורך לטפל גם בגוף. ומילותייך עברו היטב. אל יאש. אודי

12/02/2024 | 09:00 | מאת: סוריקטה

אעדכן שאני מנסה טיפול תרופתי שאמור להפחית כאבי שרירי שלד. ייקח זמן שאדע אם מצליח לסייע במידה מסוימת. רופא הנפש שלי אומר שייתכנו כאבי גוף קיצוניים ממש שמקורם נפשי (והרי אני כבר יודעת). יש לי משאלה לנוח מהכאב, שוב, חלקי במידה שמתאפשר. וגם לעזאזל שאצליח להרגיש מוטיבציה למשהו. לא קל פה באופן כללי. וויש מי לאק, סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית