מתחבטת מול רצון ותשוקה למה שהשכל מכתיב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/01/2024 | 15:54 | מאת: NOT_FOUND

היי, אני בחורה חרדיה, לאחרונה פנה אליי בחור במייל ומעוניין להכיר וכו'. אני מצד אחד יודעת שחייבת לנתק איתו קשר כי הוא בטח מחפש דברים מסוימים אבל למרות כל מה שאני יודעת בשכל אני מוצאת את עצמי עונה לו ומתכתבת איתו. חוץ מהידיעה שהוא בעצם אולי אדם שלילי אני חשה יסורי מצפון כי קשר עם בן לפני החתונה הוא איסור חמור. אני מתחבטת בתוכי ועוד שנייה משתגעת. אשמח לעיצה ותושייה מה אני יכולה לעשות. תודה רבה

שלום לך, אני משער שעלייך לבחור בין ללכת עם תשוקתך לבין שמירה על עקרונות וערכים שחשובים לך. זו בחירה לא קלה, שבכל צד שלה יהיה אובדן: או אובדן בחור שהכרת במייל ויתכן שמוצא חן בעינייך ושעונה על צרכים רגשיים כאלו ואחרים, או לוותר על חלק מהאיסורים שאת חיה לפיהם. כחילוני - איני רואה כאן איסור שלא תלוי בנו, אלא בחירה. כבחורה חרדית זה קשור במערכת ערכים בעלת חשיבות רבה עבורך (עובדה שכתבת שאת משתגעת...). מה הכיוון שלך בקרב בין הראש לבטן? אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית