סליחה על הנדנוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/06/2001 | 23:03 | מאת: סינדרלה

אך אני מאוד מבקשת ואעריך את זה אם מישהו או מישהם ממומחי הפורום יוכל להקדיש מחשבה לדברים שכתבתי בעמוד 285 ולתת לי עיצה. בבקשה! סינדרלה

24/06/2001 | 06:59 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, לא, לא עשית כלום שמצריך התנצלות. זו אסרטיביות מאד חיובית. ואני אפילו מתפלא על עצמי, שלמרות שעיסוקי רב בתחום שמטריד אותך, לא הבחנתי בפנייתך המקורית. אז שוב: ככה יעשה לפנייה שלא נענתה כראוי... וכעת לעניינך: חיפוש בן/ת זוג, בגילך וגם במהלך החיים (יש גרושין, יש אלמנות) - הוא עניין שנחקר רבות ע"י פסיכולוגים, ולמרות המון ממצאים מעניינים על חיזור, אין עדיין תאוריה טובה שתסביר מה קרה אצל פלוני ואלמונית, או, לחילופין, האם לזו ולזה יש סיכוי טוב להיות ביחד. אז מה שנותר, זה לא לחפש מה לא עבד אצלך, אלא איך תהליך החיזור/חיפוש מתבצע על ידך, ומהן העמדות והתחושות שמייצרות ומתלוות לתהליך הזה. ברור מקצועי כזה עושים אנשים רבים, ולזה יש נסיון מצטבר טוב, אצלי ואצל אנשי מקצוע רבים, והעובדה שאצלך זה לא "עבד" למרות הטיפול שלך - אינה משנה את הסיפור הכללי. התאור שלך, שכתוב מאד מפורט ומעניין, מביא אותי לתחושה שיש כדאיות, במקרה שלך, לפרוס כמה חוויות של הכרות שעברת, ל"פרוסות" מאד דקות, כמו שעושים בצילום ווידאו שמוצג כשיקופית אחר שיקופית, ולבחון מה קרה שם שיסביר את הכשל עד כה. הלחידה מהעבר עדיין אינה מספיקה. צריך להסכים לפתח מיומנויות תקשורת אחרות, אם יסתבר כך. צריך גם להסכים לשינוי עמדות, אם יסתבר כי המקור לתקלות הוא בעמדות הקדומות שלך. יש מקרים שבהם סייעתי, שבהם היה גם צורך באימון מוקדם של סיטואציות, או בהקהייה של חרדות, כדי שההתנהגות הגופנית (עירפול, רעידות, הזעה, דיבור מהיר וקולני) תשתנה. בקיצור: לא פשוט, אבל אפשרי. וזו רק ההתחלה. את גורם "האיש הנכון במקום הנכון ובזמן הנכון" עדיין לא תימצתו בנוסחה, כפי שנאמר בהקדמה על כוחה של התאוריה המדעית בנושא שלנו. לכן מה שנותר הוא להרבות בהתנסויות שיש להן סיכוי. פני למייל האישי שלי, עם עוד קצת פרטים עלייך (הסטוריה קצרה, מיקום, וכו') ואשמח להפנות להמשך סיוע. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית