בעיה רפואית שאולי נובע מי בעיה נפשית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/01/2024 | 22:23 | מאת: סייעת לרופא שיניים

שלום וברכה דוקטור ערב טוב אני בת 31 הייתי פגית כשהייתי קטנה יש לי כמה בעיות שאבחנו לי אחר כך יש פה גם שאלה ענקית התייעצנו היום עם משהו שהוא מבין בעתיד והוא אמר שמבחינת הבריאות הכל תקין אצלי (לא משנה אם אני לוקחת תרופות כל היום שיכול להגביר סכרת וכדו ) בעבר כבר עברתי פעמיים לייזר לרשתית בעין שמאל עין ימין עוד לא עשו כלום וגם שנה שעברה היה חשד להיפרדות רשתית ללא יכולת לדעת סיכון ומתי זה יקרה שנה שעברה הרגשתי שאני הולכת ללדת בבית על הרצפה והרופאים לא עשו כלום היום אני אפילו לא מתייחסת להיבובים והפלוטרים שיש לי בגלל שאני לא יכולה להיות כל יום במיון עיניים.. גם כשהייתי בחורה צעירה בת 14.5 הגעתי לשערי צדק אצל רופא עיניים מנהל רשתית עד היום עשיתי בדיקה מקיפה ואמרו לי שהכל בסדר בגלל הגיל הצעיר אז, אמרו לי להגיע למרפאה בעוד 4 חודשים אך אני לא הגעתי אז בילדות ויצא לי שלא הייתי אצל רופא עיניים כבר כמה שנים עד לפני שנתיים בערך... היום דיברתי עם מישהי שהיא לא כל כך מבינה ברפואה והיא אמרה לי ,שאם אני רוצה אני יכולה ללכת מדובר בתורים בבתי חולים שאני מרגישה שאסור לי לבטל אותם האם מותר לסמוך על אחד שיכול להפוך את החיים פתאום לכמה ניתוחי עיניים בגלל שלא טופל בעבר??? תודה רבה... היום שומעים שהרבה אנשים חרדים שאבדו את הראיה בגלל שלא עשו בגיל צעיר בדיקות עיניים האם זה נכון??? ולמה זה קורה דווקא אנשים רוצים להיות בריאים ואומרים להם שכדי להיות בריאים אל תלכו כל כך הרבה לרופאים מה לעשות בכזה מצב??? תודה רבה שמעתי מי מישהי כבר שנה שעברה שהיא לא עשתה בדיקות עיניים כל השנים עד שהגיע בגיל 50 בערך הויא התחילה לאבד את הראיה בגלל גלאקומה משפחתית והיא לא יכלה לראות את הנכדים שלה שמעתי את זה מי נכדה שלה לכן אני שואלת האם זה נכון להגיד שטויות כשמדובר באיבוד ראיה וסיפוק של חיים של אנשים?? תודה רבה אני עובדת ביום יום כסייעת לרופא שיניים ולמדתי גם מזכירות רפואית

שלום לך, לא הבנתי את השאלה. נסי בבקשה למקד יותר, כך שאוכל להבין ולהשיב. אודי

12/01/2024 | 09:24 | מאת: סוריקטה

שלום לך, אודי, מנהל הפורום, הזכיר לא מזמן ניהול סיכונים לפני בחירה או החלטה. לדעתי אמירה גורפת ובלתי מתפשרת בגנות הרפואה, למשל, או בגנות טיפולים פסיכולוגיים, למשל, ועוד, היא יהירה, חסרת אחריות ומסוכנת. כמו גם האדרה של משהו אחר. טיפולים ובדיקות רפואיות עשויות לסייע ולעכב הידרדרות, או לשמר את הקיים בהתחשב בשנים שגם חולפות. רופאים הם אנשים ואינם מושלמים, הרפואה מנסה בכליה ומגבלותיה. ישנם לא מעט מקרים של הצלחות. וכן, קורים גם כשלים, וגם את חלקם אפשר לתקן איכשהו. מקווה שתדעי לבחור בכיוון שיש לו סיכוי טוב יותר לאיכות חיים, או לפחות להאט דינמיקה שיש בה יותר מרכיבים הרסניים ופחות משמרים. סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית