ביקורת וים של דמעות....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/01/2024 | 12:11 | מאת: מיכל...

קבלתי ביקורת מעצבנת. אני יודעת שצריך יודעת מה עושים אבל לא היה מה שצריך באותו הרגע וביקורת..וכשחזרתי הבייתה בכיתי, פתאום הכל נראה שוב בצבעי שחור..שוב קצוות. האם מכל מה שקורה? פתאום מרגישה חוזרת אחורה ממש. קראתי שכתבת שחרדות חוזרות אולי עכשיו. אבל יש הרגשה של חוסר תקווה וקושי במבט לטוב לעתיד. להכלללל למדינה אבל גם במישור האישי הכללללללל...למה אודי? אחרי כל מה שהשגתי בטיפול הרגשת נפילה שכלום לא עוזר וכלום לא חשוב וכלום לא יעזור כי הכל שחור

03/01/2024 | 18:51 | מאת: סוריקטה

הי מיכל, בעיניי (מצחיק שכתבתי בעיניי בהקשר) דמעות זה טוב, במובן שחרור הלחצים. וכתבתי לא מזמן, מניחה שאת זוכרת, על התחושה שעמל של שנים ותחזוקה והישגים של שנים לכאורה נמוגים, בהקשרים של עולם אישי ובהקשר של המתחולל כאן. הרבה דחפי מוות באוויר. מצער ממש. גם מקומם במקביל. בזמנים כאלו לא פשוט להפריד בין העולם האישי והפנימי לסביבה בחוץ. נדרשים לכך משאבים וכלים רבים. הייתי רוצה להאמין שהטוב והאור ינצחו. אבל כן, קשה לראות אופק עכשיו. אולי ננסה לחשוב מה כן הצלחנו לתחזק בזמן האחרון. לצד הנזיפות שיש לנו נטייה להיאחז בהן, אולי כי הן הישן והמוכר. לדוגמא, הצלחתי לתחזק את היגיינת השיניים והחניכיים בשנה האחרונה והשיננית התפעלה :-P. האסוציאציות לוקחות אותי לקלידי הפסנתר. השחורים וגם הלבנים. מוסיקה. איזה יום היום? אה, רביעי. סוריקטה

הי מיכל, נראה לי שזה לגיטימי להרגיש רע אל מול ביקורת או אפילו אל מול כישלון. העניין הוא כמה מהר אפשר 'לקום על הרגליים' ולהתאושש מהמכה. במלים אחרות - אפשר להתבונן על ציר הזמן. אם היה שיפור לפני, ועכשיו יש בור - יכול להיות שבהמשך הלא רחוק יש שוב עליה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית