האם יש סיכוי לשינוי בעיקבות טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/06/2001 | 15:37 | מאת: שוש

היי אני בת 33 רווקה בגיל 29 הלכתי לטיפול פסיכולוגי התנהגותי במשך כשנה והשנה לאחר דיכאון ניגשתי שוב לטיפול פסיכודרפיאטי במשך כחצי שנה. בעברי ניסתי מס' פעמים לגשת לטיפול ולאחר מפגש או שנים עזבתי בפעמים שכן המשכתי היה בי רצון אמיתי לעשות, לשנות אך בדיאבד נדמה לי שהשינוים הם קלים לא מהותים ומובילים לתק' קצרות של סוג של רוגע ולא יותר מזה האם יש באמת סיכוי לשנות האם דפוסים של שנים ותפיסה עצמית יכולים להשתנות והאם כל זה תלוי רק בי או שמה עלי באמת לצפות למהטפל להוביל לשינוי

23/06/2001 | 16:03 | מאת: דיאן

היי שוש , מתוך ניסיון אומר לך ,שכל מה שנירכש ,ונילמד במשך השנים יכול בהחלט לעבור שינוי ,לכאן ולכאן . תפיסתך או דפוסי היתנהגותך ,הם לא מולדים ,.ככל הניראה רכשת אותם במהלך השנים ,ומה שאת יכולה לעשות ,עם קצת השקעה , זה ,,למיין לך ,את התכונות שהיית רוצה לשנות באמת , ולעבוד איתם עם המטפל ,כך שהתוצאה תהיה תלויה בשניכם . וגם תוכלי לעשות סדר בדברים ,לנבור בעבר ולמצא מאיין נובעים , כל הסימטומים וכו'. עצם העובדה שיש לך רצון לשינוי ,זה ו ביטוי בעל ערך רב ,לקידום שינוי זה , שתהיה לך עבודה קלה פוריה ומוצלחת , זכרי צריך לעבוד קשה ,בכדי לרפא את נפשותנו הפגועות . ביי .דיאן .

23/06/2001 | 17:28 | מאת: ד"ר הלל מה-נעים

יש סיכוי לשינוי דפוסי התנהגות ודפוסים רגשיים. לא ניתן לקבוע שאין דפוסים מולדים, קרוב לוודאי שדווקא יש. אולם גם הם, וגם הדפוסים הנרכשים, ניתנים לשינוי ואף משתנים במהלך החיים. זה לא קשור לטיפול פסיכותרפי, התנהגותי או אחר. זה קורה לכל אחד מאיתנו גם ללא טיפול. תסיכימי בוודאי שחלו שינויים רגשיים באנשים שאת מכירה במהלך 10 השנים האחרונות. טיפול, כאשר נעשה בידי איש מקצוע מיומן ובעל רצון טוב, יכול אכן לזרז את התהליך, בתנאי שאת לוקחת לעצמך תפקיד מרכזי בטיפול, וזאת אצל רוב האנשים.

23/06/2001 | 20:51 | מאת: אליאן

אהבתי את התשובה !

24/06/2001 | 00:20 | מאת: ננה

יש סיכוי לשינוי אבל הוא איטי והוא תהליך והוא מייאש לעיתים ומצד שני הוא ישאר לתמיד ומטפל טוב חיוני דוקטור דרור שחר בתל אביב למשל :-]

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית