פוסט טראומה מהתעללות אמא נרקיסיסט סמויה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/11/2023 | 03:34 | מאת: NOT_FOUND

עברתי ילדות עם אמא נרקיסיסטית שחדרה אלינו בתחתונים כפשוטו, לא נתנה לנו מרווח וחופש עצמאיים בשום דבר בחיים, הפעילה עלינו המון מניפולציות, ועוורה קינאה ביידים בין האחות ע"י שיבוח אחות אחרת וכו', הסיתה בקול ומול האבא, ועוד ועוד ועוד, היום אני נשואה מנסה לשקם את עצמי, עם בעלי שבשנים הראשונות קצת נפגע ממנה בעקיפין, מילות זלזול והתעלמויות וכו', השאלה מהי הדרך לטיפול ומה היא הדרך להתנהג עם האמא, וכן אם אני סובלת מפוסט טראומה, וככלל אם תוכל להרחיב את היריעה בנושא נרקסיזם והסיבות שהיום אני כ"כ חלשת אופי ומבולבלת וחסרת שקט ובודדה ולא מצליחה לעשות שום דבר בחיים תודה ר דבה

שלום לך, בגדול - אני משער שבמונח 'אמא נרקיסיסטית' הכוונה היא לאמא שרואה את הצרכים שלה לפני צרכי ילדיה. כמו שכתבה לך חטולית - הדרך המומלצת היא לגשת לטיפול. שם ניתן יהיה לטפל גם בטראומת היחסים שאת מתארת, וגם בדברים האחרים שציינת. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית