הרמת קול של בן זוג של הבת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/10/2023 | 06:46 | מאת: סימונה21

הבת שלי עומדת להתחתן, אנחנו מודאגים מההתנהלות של בן זוגה, הוא גדל בבית שהאמא מאוד דומיננטית, הוא מחובר אליה בחבל התבור, היחס בינו לאבא שלו מרוחק , למרות שהאבא גר בבית, הוא גדל בבית שה אבא צועק, מתלהם על כל דבר ורב עם כל מי שמצבן אותו. בן זוגה של ביתי מתנהג בדיוק כך, אם הדברים לא מסתדרים לו, ואם יש עניין מסויים הוא מתחיל להרים את הקול ולהתעצבן, היינו עדים ל2 סיטואציות שקרו כאשר הוא התנהל מתוך הרמת קול, עצבנות, אגו וכאילו היה "במלחמה", חשוב לי לציין כי הוא בחור אניטליגנט, רגיש,(עובד מאוד עם שכל) ויש בינו לבין ביתי חיבור מצויין, אהבה, צחוקים והמון רגעים יפים. אני משוחחת המון עם ביתי , (בדקתי איתה אם הייתה הרמת יד)אני רואה שבמריבות ביתי כל הזמן צריכה "לחנך" אותו שלא ירים קול , אם הוא מתנהל כך כבר עכשיו מה יהיה כשיהיו להם עניינים רצינים לפתור או כשיהיו להם ילדים. מה נכון לנו כהורים לעשות, האם לשוחח איתו? איננו יודעים

שלום סימונה, זה מצב מרכב. מחד - התערבות בזוגיות של הבת אינה טובה. מאידך - פעמים רבות הסביבה היא זו ש'קולטת' שיש אלימות או פוטנציאל כזה. מציע לבדוק כמה מהסימנים המתריעים קיימים (ניתן למצוא זאת באינטרנט) ולשוחח על זה עם בתכם, כשהמסר הרצוי הוא שאם היא זקוקה לעזרה - היא יכולה לפנות ולהיעזר בכם. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית